Metro-portal.hr

objavljeno 09.03.2018. 14:26:00
NOVOSTI

Xiaomi Mi Mix 2S - što možemo očekivati? Gdje se skriva prednja kamera?

Za Xiaomi Mi Mix 2S neprekidno cure neslužbene informacije o specifikacijama i dizajnu. Uglavnom dolaze s Weibo društvene mreže i dosta su proturječne

Kamo su sakrili kameru?
Kamo su sakrili kameru? (Screenshot Weibo)

Xiaomi krade show Huaweiju i P20 seriji. Obje kompanije 27.ožujka lansiraju svoje najnovije pametne telefone. Huawei u Parizu P20 seriju, dok Xiaomi će predstaviti u Šangaju Mi Mix 2S. U ovom članku ipak imamo u fokusu - Xiaomi Mi Mix 2S.

Za Xiaomi Mi Mix 2S neprekidno cure neslužbene informacije o specifikacijama i dizajnu. Uglavnom dolaze s Weibo društvene mreže i dosta su proturječne. Razlog je što izvori vjerojatno imaju različite prototipove uređaja.

Očito, Xiaomi ovoga puta dobro čuva detalje od očiju javnosti. Usprkos tome prikupili smo sve dosadašnje glasine na jednom mjestu kako bi ipak dobili uvid što možemo očekivati od Xiaomi Mi Mix 2S .  

Dizajn

Sve glasine upućuju da Xiaomi Mi Mix 2S dolazi u kućištu od keramike. U izgledu neće imati puno promjena u odnosu na Mi Mix 2, osim veće površine zaslona. Okviri oko zaslona su minimalni što i očekujemo od novog proizvoda.   

Ipak donji je nešto širi, no opet uži nego kod prethodnika i izgleda da prednja kamera ostaje u donjem dijelu, umjesto glasina koje su prethodno ukazivale da je u gornjem usjeku (eng. notch). Međutim, prednja kamera ima veliku šansu da bude kao skočni skriveni objektiv na vrhu. Zapravo, Xiaomi je već 2015. godine podnio ovaj patent. Eto, obje opcije su otvorene. Možda postoji i treća kojom će nas Xiaomi iznenaditi.

Zaslon je AMOLED, duljine dijagonale oko 6 inča (5,99" ili 6,01"), rezolucije 1.080 x 2.160 piksela i zaštićen Gorilla Glass 5 rješenjem protiv ogrebotina. Njegov omjer prikaza slike je 19: 9. ID skener otiska prsta mogao bi biti prebačen sa stražnje strane u sam zaslon. Ako se ova glasina potvrdi, ne bi bio neočekivani potez, ali, opet neke neslužbene fotografije pokazuju da dolazi s klasičnim ID senzorom otiska prsta.

Snapdragon 845

Hardverska osnova je Snapdragon 845 platforma. Temelji se na drugoj generacija 10 nM proizvodnog procesa. SoC ima 8 GB LPDDR4X operativne memorije i maksimalno 128 GB interne podatkovne proširive MicroSD karticom.

Od ostalih 'poznatih' specifikacija, MIX 2S ima bateriju nominalnog kapaciteta 3.400 mAh s 4.0 tehnologijom brzog punjenja, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / AC, Bluetooth 5.0, NFC , USB tip C. Na popisu su LTE, podrška za dvije SIM kartice, GNSS ( GPS, Glonass , Beidou).

Kamere

Što se tiče kamera, primarna na stražnjoj strani je zasigurno dual kombinacije. Neki izvori navode da su kamere 12 ili 16 MP matrice i Sony IMX363 senzora ( f / 1.7, 1,25 mikrona), drugi, poput ZDNet, objavu da dolazi s istim novim ISOCELL 2L3 senzorima, poput kamera Galaxy S9+.

Kamere bi trebale imati 4 -aksijalnu OIS stabilizaciju, fazni autofokus, dual LED bljeskalicu, podršku za 960 fps video i umjetnu inteligenciju (AI) za otkrivanje scena i automatsko određivanja parametara za najbolje uvjete snimanja. Prednja kamera je 8 MP s 1080p video snimanjem.

Očekivana cijena za Mi Mix 2S

Cijena sigurno neće biti ispod 500 USD, no obzirom da ima neke nove tehnologije. Prije bi mogla biti od oko 600-650 USD. Također ostaje nejasno hoće li biti moguće kupiti uređaj s manjim memorijskim kapacitetom poput verzije 6 \ 64 GB ili 6 \ 128 GB.

https://www.youtube.com/watch?v=7kJ7Z88PSkg

Do odnosno datuma predviđenog za lansiranje nije još preostalo mnogo dana i tada ćemo imati sve detalje. Stay Tuned!

 

Piše: Sanja Ledinek
09.03.2018. 14:26:00
http://metro-portal.hr/xiaomi-mi-mix-2s-sto-mozemo-ocekivati-gdje-se-skriva-prednja-kamera/110767/