Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2019. 09:46:00
GADGETI

Xiaomi Mi Band 4 - poznati novi detalji

Iako su mnogi korinici očekivali da će Xiaomi dodati modelu Mi Band 4 podrške za platni sustav Google Play, nažalost, ništa od toga biti neće

Puno novosti...
Puno novosti... (Xiaomi)

Nova generacija Xiaomi Mi Band 4 "fitnes trackera" dobit će zaslon u boji s podrškom za dodirne kontrole, kaljeno staklo s oleofobnim premazom, mikrofon za rad s ugrađenim glasovnim asistentom, kao i niz drugih značajki i uključujući NFC čip.

Xiaomi Mi Band 4, nasljednik Xiaomi Mi Band 3 koji čini više od 50% tržišta fitness pametnih narukvica prodanih u proteklih godinu dana, nažalost opet neće imati podršku sustava plaćanja izvan Kine. Iako su mnogi korinici očekivali da će Xiaomi dodati  modelu Mi Band 4 podrške za platni sustav Google Play, nažalost, ništa od toga biti neće.

Najava novog modela Xiaomi Mi Band 4, očekuje se sredinom ovog mjeseca, odnosno dostuonost za kupnju u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj. Do sada znamo iz Bluetooth SIG certifikata da će novi model bit opremljen najnovijim Bluetooth 5.0 standardom što osigurava nekoliko vrlo značajnih promjena odjednom. Time će se smanjiti opterećenje na bateriju jer novi protokol je znatno energetski učinkovitiji od starog 4.2 standarda. Također, noviji protokol omogućuje razmjenu podataka na udaljenosti do 50 metara, dok s Bluetoothom 4.2 LE ova vrijednost ne može biti veća od 15 metara. Ova značajka može biti korisna u bazenu ili teretani jer omogućava održavati vezu s pametnim telefonom i kada je u ormariću ili negdje na udaljenosti u interijeru.

Osim toga, Mi Band 4 je opremljen s mnogim novim značajkama. Kao što smo u uvodu spomenuli, najvažniji je zaslon u boji. Ništa manje nije interesantan senzor brzine otkucaja srca s medicinskim razinama.Nadalje, integrira virtualnog asistenta XiaoAI za kontrolu pametnih kućanskih aparata kao što su klima uređaji, ventilatori, noćno svjetlo itd. Također, Mi Band 4 imati će bateriju većeg kapaciteta 135 mAh u uspordbi sa prehodnom generacijom koja ima 110 mAh. Ali to nije sve. Napokon će se baterija moći puniti pomoću namjenskog punjača bez potrebe vađenja modula iz narukvice i spajanjem na kabel za punjenje.

Što se tiče cijene, očekuje se da će Mi Band 4 NFC verzija koštati 499 yuana (oko 500 HRK) dok će se standardna verzija bez NFC-a prodavati po cijeni od 200 do 300 yuana (~ isto toliko HRK).

Ako ste ponosni vlasnik Xiami Mi band 3 modela, jeste li zadovoljni uređajem? Ostavite nam komentare.

Piše: Sanja Ledinek
02.06.2019. 09:46:00
http://metro-portal.hr/xiaomi-mi-band-4-poznati-novi-detalji/118808/