Metro-portal.hr

objavljeno 28.07.2013. 18:39:00
COOL

Woody Allen vraća se stand-up nastupima

Prošlo je više od 40 godina otkako je genijalni komediograf objesio stand-up kopačke o klin i prestao nastupati kao zabavljač po klubovima

Legenda ponovno u klubovima?
Legenda ponovno u klubovima? (Arhiva)

U intervjuu koji je ovih dana povodom svog novog filma „Blue Jasmine", iznimno hvaljene drame s Cate Blanchett i Alecom Baldwinom, dao časopisu Variety, Woody Allen iznio je i sasvim neočekivan plan.

Naime, prošlo je više od 40 godina otkako je genijalni komediograf objesio stand-up kopačke o klin i prestao nastupati kao zabavljač po klubovima, no prisustvujući nedavno nastupu legendarnog stand-up komičara Morta Sahla, čovjeka koji je bio jedna od najvećih Allenovih inspiracija, rodila se nova stara ideja.

„ Mort Sahl me inspirirao da se prvi put u životu popnem na scenu i kad sam ga neki dan gledao, osjetio sam da bih to mogao ponovno učiniti", rekao je Allen koji je ispričao kako je po povratku kući počeo kopati po ladicama vadeći svoje stare rukopise i pokušavajući složiti stand-up nastup.

No, i sam je svjestan da je to jako ambiciozan plan: „To je jako teško, morate složiti sat vremena čistog smijeha. U filmu imate likove i priču i ako tu i tamo izmamite neki smijeh, dobro je. No, kad izađete na scenu, smjesta morate nasmijati publiku. Zatim ponovno i ponovno. No, bilo bi super to učiniti."

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

28.07.2013. 18:39:00
http://metro-portal.hr/woody-allen-vraca-se-stand-up-nastupima/79534/