Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2013. 13:07:16
OPA!

Wojtylino drugo čudo 'zapanjit će svijet'

Drugo čudo, nužno za proglašenje svetim, pomno je čuvana tajna, ali vatikanski izvori kažu da će 'zapanjiti svijet'

Wojtyla bi mogao postati svetac u listopadu
Wojtyla bi mogao postati svetac u listopadu (Arhiva)

Vatikanska Kongregacija za kauze svetaca priznala je drugo čudo papi Ivanu Pavlu II. što znači da ga do proglašenja svetim dijeli samo još jedan formalni korak, javila je agencija Ansa pozivajući se na nekoliko vatikanskih izvora.

Ako se ova dobro čuvana tajna potvrdi, kako pišu talijanski mediji, Ivana Pavla Drugog od kanonizacije dijeli samo potvrda povjerenstva kardinala i biskupa i potpis pape Franje.

Po njima, Ivan Pavao II. mogao bi biti proglašen svetim 20. listopada, u nedelju koja pada između 35. godišnjice njegova izbora za Papu (16. listopada 1978.) i ustoličenja (22. listopada 1978.).

Bivši osobni tajnik Ivana Pavla II. i njegov nasljednik na mjestu krakovskog nadbiskupa, kardinal Stanislaw Dziwisz kazao je Ansi da postoje 'velike nade' da će do kanonizacije doći na taj datum.

Prvo čudo koje su priznali Karolu Wojtyli bilo je čudesno izlječenje francuske redovnice, sestre Marie Simon-Pierre redovnice od Parkinsonove bolesti. Vatikanska komisija je prosudila da je do izlječenja došlo intervencijom pokojnog pape. To je čudo bilo temelj za njegovo proglašenje blaženim 1. svibnja 2011.

Drugo čudo, nužno za proglašenje svetim, pomno je čuvana tajna, ali vatikanski izvori kažu da će 'zapanjiti svijet'. Da bi se priznalo čudo mora biti potpuno, trajno i bez znanstvena objašnjenja.

19.06.2013. 13:07:16
http://metro-portal.hr/wojtylino-drugo-cudo-zapanjit-ce-svijet/78818/