Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2019. 12:02:00
COOL

WMO bira najbolju meteorološku fotografiju

WMO očekuju kvalitetne i umjetničke fotografije koje dočaravanju zadivljujuće ljepote i snage vremena i našeg okoliša

Korana...
Korana... (Mirna Vidić)

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) i ove je godine raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru WMO-a za 2020. Prijave traju do 15. kolovoza 2019. 

WMO očekuju kvalitetne i umjetničke fotografije koje dočaravanju zadivljujuće ljepote i snage vremena i našeg okoliša. Na natječaj su dobrodošle i fotografije koje ilustriraju temu Svjetskog meteorološkog dana 2020. „Klima i voda".

U WMO-u se nadaju se da će ovaj natječaj biti najbrojniji i najbolji do sada jer sljedeće godine WMO slavi 70 godina od osnutka.

Svi zainteresirani samostalno prijavljuju svoje radove direktno na stranicama WMO-a sve do 15. kolovoza 2019., dok će rezultati natječaja biti objavljeni 16. rujna 2019. Kao agencija UN-a WMO želi u kalendaru postići geografsku zastupljenost svih regija na Zemlji.

Jedan autor na natječaj može poslati više fotografija, ali samo jedna fotografija može biti objavljena u kalendaru. Ako je fotografija objavljena na privatnim profilima na društvenim mrežama potrebno je istu označiti s #WMOphoto.

Fotografije autora iz Hrvatske već su godinama prisutne u WMO kalendaru i Hrvatska je zemlja iz koje na natječaj WMO-a dolazi izuzetno velik broj fotografija. Stoga je DHMZ prošle godine iz WMO-ovog albuma Hrvatska (zbirke fotografija snimljenih u Hrvatskoj i pristiglih na natječaj za kalendar WMO 2019.) napravio izbor svojih 13 veličanstvenih i publicirao ih u DHMZ kalendaru za 2019.

Dodatne informacije s propozicijama natječaja i prijavnicom dostupne su na: https://public.wmo.int/en/wmo-launches-2020-calendar-competition.

Kod prijave fotografija nemojte zaboraviti kratki opis te navesti mjesto gdje je fotografija snimljena.

11.08.2019. 12:02:00
http://metro-portal.hr/wmo-bira-najbolju-meteorolosku-fotografiju/120017/