Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2008. 22:22:29

Winehouse u životnoj opasnosti

Liječnici upozorili pjevačicu da će, ako se ne ostavi droge, sljedeći napadaj biti i posljednji

Liječničke pretrage ukazale su na brojne probleme uslijed konzumiranja droga
Liječničke pretrage ukazale su na brojne probleme uslijed konzumiranja droga

Liječnici još nisu sigurni što je uzrokovalo posljednji gubitak svijesti kod Amy Winehouse, ali najizvjesnije kako se dogodio uslijed nedavnog predoziranja drogom. Njihov savjet problematičnoj britanskoj pjevačici stoga je vrlo jasan. Ukoliko se ne ostavi droge, sljedeći napadaj bit će i posljednji.

Britanska pjevačica još se uvijek nalazi u privatnoj londonskoj klinici gdje je primljena nakon gubitka svijesti. Liječnici vrše dodatne pretrage, no prema posljednjim nalazima, ukoliko se dogodi novi kolaps, mogao bi biti fatalan. Pretrage mozga jasno su ukazale na probleme povezane s drogom koje pjevačica nekontrolirano konzumira.

S mišljenjem liječnika slaže se i njezina obitelj, ali i prijatelji koji joj savjetuju barem pola godine odmora. No, njezini poslovni suradnici navodno i dalje ugovoraju bajoslovno plaćene nastupe koje Amy, unatoč lošem stanju, profesionalno odrađuje. Tako bi do kraja lipnja Amy trebala nastupiti na festivalu Glastonbury, kao i na proslavi devedesetog rođendana Nelsona Mandele.

Mitch Winehouse, njezin otac koji ju je i dopremio u bolnicu nakon što je izgubila svijest u svom stanu u sjevernom Londonu, iznimno je zabrinut, te svakodnevno posjećuje kćerku koja se nalazi pod bolničkom njegom.

Dodatne pretrageBritanska pjevačica još se uvijek nalazi u privatnoj londonskoj klinici gdje liječnici obavljaju nove pretrage. Iako se ne zna točan uzrok njezinih kolapsa, najvjerojatnije je riječ o drogama koje Amy nekontrolirano konzumira. 

Njezin glasnogovornik Chris Goodman je pak izjavio kako je otac dopremio u bolnicu iz predostrožnosti, te kako je pjevačica brzo povratila svijest. Osim kolabriranja, pjevačica, navode britanski mediji, pati od kožne bolesti, dehidrirana je i u općenito u lošem fizičkom stanju.

Cijelu situaciju pak dodato pogoršava činjenica da je njezin suprug Blake Fielder-Civil na sudu u Londonu priznao brutalni napad na barmena Jamesa Kinga i pokušaj podmićivanja istoga s 200 tisuća funti kako bi ga spriječio da svjedoči. Iz tog razloga Blakea najvjerojatnije očekuje dugogodišnja kazna. Amy je bila je u sudnici prilikom muževog priznanja i pružila mu javnu potporu unatoč činjenici da je Blake većinu njihovog jednogodišnjeg braka proveo u pritvoru. Za fizički napad britansko zakonodavstvo predviđa maksimalno pet godina, a za ometanje pravde i doživotni zatvor.     (METRO)

18.06.2008. 22:22:29
http://metro-portal.hr/winehouse-u-zivotnoj-opasnosti/8799/