Metro-portal.hr

objavljeno 27.10.2010. 21:45:38
GORLJIVI PROTESTANT

Wim Wenders snimit će film o pedofiliji u Crkvi?

Njemački redatelj optužuje Papu da šuti o pedofilskim zlostavljanjima u Katoličkoj crkvi i kaže da je cijela Crkva sklona zataškavanju

Wim Wenders
Wim Wenders (Getty Images)

Njemački redatelj Wim Wenders rekao je u srijedu da razmišlja o snimanju filma o pedofilskim skandalima u Katoličkoj crkvi i upozorio na, kako tvrdi, šutnju svećenstva, počevši od Pape. "Držim da je to prava tema za film", povjerio je u razgovoru u Bruxellesu kamo je došao promovirati studij filma. Za sada nije želio iznijeti više pojedinosti o svom planu.

Redatelj filma "Paris, Texas" (1984.) i "Buena Vista Social Club" (1999.) optužuje papu Benedikta XVI. da šuti o pedofilskim zlostavljanjima u Katoličkoj crkvi.

"Cijela Crkva, počevši od Pape, sklona je skrivanju i predugo je govorila da je bolje ništa ne reći", rekao je. "Nasilnici moraju biti kažnjeni", ocijenio je dobitnik Zlatne palme na festivalu u Cannesu za film "Paris, Texas".

Wenders se priključio prošlomjesečnoj kampanji na njemačkoj televiziji u kojoj se navode žrtve da progovore o pedofilskim seksualnim zlostavljanjima.

Wenders (65) je u prvih 20 godina života bio katolik, zatim je napustio religiju, a onda se obratio na protestantizam. (hina/metro-portal)

27.10.2010. 21:45:38
http://metro-portal.hr/wim-wenders-snimit-ce-film-o-pedofiliji-u-crkvi/50403/