Metro-portal.hr

objavljeno 30.03.2010. 10:38:39
SPREMAN REDIZAJN

Wikipedia u travnju dobiva novi dizajn

Popularna besplatna web enciklopedija trebala bi postati praktičnija za korištenje

(Wikipedija)

Online enciklopedija svakim danom je sve bogatija sadržajem, ali se po izgledu nije puno mijenjala godinama.

Odgovorni iz Wikipedije ovih su dana konačno najavili da će redizajnirana stranica biti predstavljena 5. travnja, pri čemu će se prvo promijeniti sučelje Wikimedije, a do kraja mjeseca i sve ostale stranice.

Novi dizajn koji nosi naziv "Vector" trebao bi korisnicima omogućiti lakše i preglednije traženje i čitanje vijesti. Kućica s tražilicom bit će prebačena u gornji desni kut, pošto su surferi danas navikli da upravo tamo upisuju ključne riječi.

Također, stranica će se brže učitavati pa će korisnici sa slabijim rezolucijama i internetskim vezama uz znato manje muke dolaziti do informacija.

Do promjena će doći i na sučelju kroz kojeg se na Wikipediju unose novi podaci a sve s ciljem pojačane funkcionalnosti. Planirana je i promjena loga te proširenje na nove jezike.

Redizajniranu stranicu već nekoliko mjeseci testira oko 500.000 korisnika, a 80% njih je zadovoljno promjenama, poručuje Wikimedia Foundation. Korisnici kojima se redizajn neće svidjeti imat će mogućnost da i dalje koriste "klasičnu" verziju.

30.03.2010. 10:38:39
http://metro-portal.hr/wikipedia-u-travnju-dobiva-novi-dizajn/36701/