Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2018. 16:01:00
BIZNIS

Wiener osiguranje službeno pripojilo Erste osiguranje

Pripajanje se dogodilo kao dio strateških ciljeva Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u Srednjoj i Istočnoj Europi

Wiener osiguranje se pojačalo i povećalo
Wiener osiguranje se pojačalo i povećalo (Arhiva)

Wiener osiguranju službeno je pripojeno Erste osiguranje uz odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Pripajanjem Erste osiguranja Wiener osiguranje zauzelo je 4. poziciju na ukupnom hrvatskom tržištu osiguranja, čime je ostvaren pomak za jedno mjesto u odnosu na kraj 2017. godine.

Pripajanje se dogodilo kao dio strateških ciljeva Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u Srednjoj i Istočnoj Europi, čiji je srednjoročni cilj u Hrvatskoj zauzeti tržišni udio od minimalno 10%. Iz strateške pozicije, Hrvatska je za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati poziciju.

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja, povodom pripajanja izjavila je:

Veselim se izazovima koji me očekuju na čelu Uprave sada četvrtog osiguratelja na hrvatskom tržištu. Pripajanjem je Wiener osiguranje objedinilo snage oba društva čime je omogućen daljnji razvoj kvalitete proizvoda i usluga, kako bismo maksimalno izašli u susret potrebama naših klijenata. Od dolaska u Hrvatsku Vienna Insurance Group ulaže i jača svoju poziciju na tržištu, a ovo je samo nastavak dobre poslovne politike."

Wiener osiguranje u ovome trenutku ima, uz 700 djelatnika na skoro 100 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, i dodatne kanale distribucije osiguranja - brokerski kanal, agencije za osiguranje te poslovnice strateškog partnera Erste banke. Pripajanje banko osiguratelja Erste osiguranja rezultiralo je jačanjem resursa i stručnosti osiguratelja što će u konačnici omogućiti optimizaciju proizvoda i usluga za klijente Erste banke.

Povodom pripajanja predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck izjavio je:Pripajanje Erste osiguranja Wiener osiguranju samo je nastavak dugogodišnjeg uspješnog partnerstva između Erste banke i Vienna Insurance Group. U ovoj strateškoj odluci prepoznali smo prednosti koje možemo ponuditi našim klijentima zbog kojih postojimo i poslujemo. Vjerujem da će nova Uprava u ovom ojačanom sastavu dati snažan doprinos ostvarenju strateških ciljeva na dobrobit krajnjih korisnika."

Objedinjenjem osiguranja formiran je novi sastav Uprave. Nova predsjednica Uprave Wiener osiguranja je Jasminka Horvat Martinović, dosadašnja članica Uprave. Prethodni predsjednik Uprave Walter Leonhartsberger-Schrott završava svoju karijeru i odlazi u mirovinu. Također, Uprava Wiener osiguranja dodatno je osnažena novom članicom, bivšom predsjednicom Uprave Erste osiguranja Snježanom Bertoncelj. Članovi Uprave ostaju Tamara Rendić i Božo Šaravanja

09.05.2018. 16:01:00
http://metro-portal.hr/wiener-osiguranje-sluzbeno-pripojilo-erste-osiguranje/112001/