Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2014. 15:43:00
NAGRADE

Whiplash osvojio publiku i žiri Sundancea

U glazbenoj drami 'Whiplash' redatelja Damiena Chazellea glavne uloge tumače Miles Teller i J. K. Simmons

Kao i svake godine, pobjednik je zanimljiv
Kao i svake godine, pobjednik je zanimljiv (Arhiva)

Whiplash, film o konfliktnoj vezi mladog jazz bubnjara i njegova profesora, osvojio je glavnu nagradu ocjenjivačkog suda i nagradu publike na 30. festivalu američkog nezavisnog filma Sundance.

U glazbenoj drami 'Whiplash' redatelja Damiena Chazellea glavne uloge tumače Miles Teller i J. K. Simmons. 'Taj film nije bilo lako napraviti i nije ga bilo lako financirati', rekao je Chazelle koji je i lani nagrađen na Sundanceu za kratkometražni film s istom temom.

Glavna nagrada za dokumentarni film pripala je 'Rich Hillu' Tracyja Droza Tragosa i Andrewa Droza Palerma, o trojici siromašnih dječaka u istoimenom gradiću u Missouriju.
Najboljim stranim filmom proglašen je triler 'Matar a un hombre' ('Ubiti čovjeka') Čileanca Alejandra Fernandeza Almendrasa, a najboljim stranim dokumentarcem 'Return to Homs' ('Povratak u Homs') Talala Derkija koji istražuje posljedice građanskog rata u Siriji.

Festival Sundance, koji je prije tridesetak godina utemeljio Robert Redford, najveći festival američkog i međunarodnog nezavisnog filma, održava se u Park Cityju u Utahu. Ove godine prikazat će se više od 120 dugometražnih filmova.

26.01.2014. 15:43:00
http://metro-portal.hr/whiplash-osvojio-publiku-i-ziri-sundancea/82914/