Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2008. 01:32:25

WFWZ - moda i performans

Dizajneri su ili modom ili akcijom privlačili pažnju gledatelja

MU:N
MU:N (Zvonimir Krstulović)

Promocijom monografije poznatog hrvatskog modnog fotografa Ivana Balića Cobre koja se održala u nedjelju u hotelu Arcotel, službeno je završen deseti Wella Fashion Week Zagreb. Još nas 16. svibnja (petak) očekuje šoping na tradicionalnom Fashion buvljaku.

Knjiga ‘Oko za ljepotu’ izazvala je veliki interes medija, ali i poznatih dama koje se pojavljuju u knjizi, a koje su na promociju došle podržati svoga dragog prijatelja i kolegu. Među njima bile su i Sanja Doležal, Jasna Mihaljinec, Livija Botuči, Nada Abrus, Nuša Marović, Koraljka Šalomon, Mila Elegović, Branka Donassy, Sandra Marković i druge. One su samo neka od 300 lica koja se pojavljuju u spomenutoj monografiji.

Pogledajte fotogaleriju! 

Ova sezona Wella Fashion Weeka bit će zapamćena po nastupima brojnih kvalitetnih dizajnera od kojih posebno valja izdvojiti nagrađene, ali i one koji su zanimljivim kolekcijama ili, pak, dobrim performansom uspjeli izazvati burnu reakciju publike. Sjajno predstavljanje Ines Zrnc Gregorine nije mogao poremetiti ni dolazak Lepe Brene kojoj su mediji posvećivali najviše pažnje te večeri. Kolekcija koja se sastoji od strukiranih jaknica, dimija i suknji u puf formi ‘bacila je na koljena’ publiku, ali i žiri koji je mladoj dizajnerici odlučio podariti Mandu za najbolju kolekciju na jubilarnom FWZ. Anita Alić, Ana Leskovar i Martina Ivanković (Mu:N), koje su ove sezone proglašene najboljima od strane publike nadolazeću jesen i zimu vide u sivoj, smeđoj i crvenoj boji i, tipično za njih, u pletivu. Definitvno najatraktivnija kolekcija bila je ona Marte Buzolić čije su izazovne kreacije u kombinaciji s kožom zaradile snažan pljesak. Tome je djelomično bio zaslužan i ‘striptiz’ djevojka koje su u Martinom donjem rublju prošetale pistom zanosno mašući bokovima.

Od stranih dizajnera definitvno treba spomenuti  Gut’s Dynamite Cabaret. ‘Kao da si kupio hrpu odjeće različitih stilova i nabacao po sebi, a krajnji rezultat suprotno svim očekivanjima ima smisla’, prokomentirala je kreacije otkačenih japanskih dizajnera  jedna moja kolegica. Haljine leopard uzorka, narančasta bunda, ljubičasti šešir... za njih je zaista samo nebo granica. Svaka čast!

Pohvale idu i gostu iz Londona, Romeru Bryanu čiji su potencijal i osjećaj za lijepo prepoznale zvijezde poput Beyonce i Victorie Beckham, ali i Grkinji Victoriji Kyriakides čija će revija ostati zapamćena po prvom pokazivanju sisa, barem što se tiče ovog modnog događaja.

Piše: Piše: Iva Novak
13.05.2008. 01:32:25
http://metro-portal.hr/wfwz-moda-i-performans/7099/