Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2011. 12:14:00
PROTIV SILE

Westerwelle: Libijsku krizu neće riješiti vojne akcije

"Može biti samo političkog rješenja, moramo pokrenuti politički proces", izjavio je njemački ministar nakon susreta s kineskim kolegom Yangom Jiechijem u Pekingu

Guido Westerwelle
Guido Westerwelle (Getty Images)

Kriza u Libiji ne može se riješiti vojnim sredstvima, izjavio je u petak u Pekingu šef njemačke diplomacije Guido Westerwelle, pozivajući libijskog čelnika Moamera Gadafija na prekid vatre, piše Hina.

"Može biti samo političkog rješenja te moramo pokrenuti politički proces", izjavio je njemački ministar nakon susreta s kineskim kolegom Yangom Jiechijem u Pekingu. "Trebalo bi krenuti s prekidom vatre koji bi poštivao Gadafi te tako pokrenuti mirovni proces", dodao je Westerwelle.

Kineski ministar naglasio je da su se te dvije zemlje suzdržale od glasovanja za rezoluciju 1973 u UN-u 17. ožujka koja je otvorila put zračnim udarima koalicije. "To pokazuje da obje zemlje imaju rezerve na različitim razinama", izjavio je on. Peking je izrazio protivljenje upotrebi sile u Libiji i upozorio Francusku, SAD i Veliku Britaniju na udare kojim bi se prekršio duh UN-ove odluke o zaštiti civilnog stanovništva.

01.04.2011. 12:14:00
http://metro-portal.hr/westerwelle-libijsku-krizu-nece-rijesiti-vojne-akcije/57221/