Metro-portal.hr

objavljeno 15.08.2011. 19:27:00
NOVA NADA

Web stranica za ljude koji žele ljubav bez seksa

Potaknuta vlastitom životnom tragedijom i teškom bolesti, Amerikanka je pokrenula stranicu za upoznavanje ljudi koji traže ljubav, a ne mogu imati ili ne žele spolne odnose

Fotografija vijesti

Budući da je preživjela 4. stadija raka grlića maternice, Laura Brashier iz Kalifornije sigurno zna koliko je svaki trenutak u životu važan i poseban, pogotovo ukoliko ga imate s kime dijeliti.

Nakon što se oporavila od operacije i zračenja koji su joj spasili život, Laura je odlučila ponovo zaplivati ljubavnim vodama, samo kako bi ubrzo otkrila da će to nažalost ići puno teže nego što je prvotno mislila.

Naime, sama bolest, agresivna radijacija i operacija ostavile su traga na njezinom tijelu, onemogučivši joj da ikada više ima spolne odnose.

Više od desetljeća nakon što je pobijedila opaku bolest. Laura je odlučila pokrenuti stranicu za upoznavanje za ljude poput sebe, koji iz bilo kojeg razloga ne mogu ili ne žele seks u vezi, ali žele uživati u svim ostalim aspektima ljubavnog odnosa.

Odgovarajući na pitanje o tome kako je došla na ideju takve stranice, Laura objašnjava kako joj je u zadnjih 10 godina ta tema predstavljala veliki problem u komunikaciji s potencijalnim partnerima, a na Internetu nije pronašla nikakvu stranicu ili grupu koja bi se obraćala ljudima poput nje.

„Zvuči užasno, ali radijacija vam jednostavno otopi kožu. Moja se vagina toliko zatvorila i dolje imam mnogo ožiljaka, što čini seks vrlo bolnim" rekla je za ABC News.

Ipak, to ju nije spriječilo u nastojanju da ipak pronađe osjećaj intimnosti i bliskosti s drugom osobom, što je na kraju rezultiralo pokretanjem stranica 2date4love.com, koja je u svega 3 dana dobila više od 1000 novih članova.

Laura se nada kako će ova stranica dati novu nadu osobama koje zbog bilo kojeg razloga ne mogu imati spolne odnose, ali traže ljubav i partnere koji će ih razumjeti.

Intimni su odnosi problem mnogim ljudima koji prođu tretmane nakon malignih oboljenja, što je problem o kojemu mnogi šute. Najčešće su ovime pogođene upravo žene, kojima odstranjivanje intimnih dijelova tijela napadnutih agresivnim tumorom često stvori veliki pritisak u ljubavnom i privatnom životu.

Nadajmo se da će i oboljeli u drugim zemljama uskoro dobiti sličnu nadu za novim i boljim životom.

15.08.2011. 19:27:00
http://metro-portal.hr/web-stranica-za-ljude-koji-zele-ljubav-bez-seksa/62276/