Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2010. 18:44:00
DUZS:

Vukovar nastavlja koristiti vodu iz dubokih zdenaca

Iz mjera predostrožnosti Vodovod grada Vukovara do daljnjega neće zahvaćati vodu iz Dunava, navodi DUZS

Voda
Voda (Shutterstock)

Uzorkovanje vode koje zbog ekološke katastrofe u Mađarskoj provode dežurne službe Hrvatskih voda i Državne vodopravne inspekcije na ulasku Dunava u Hrvatsku ni danas nije ukazalo na pojavu onečišćenja, ali iz mjera predostrožnosti Vukovar i dalje koristi vodu iz dubokih zdenaca, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Izmjerene vrijednosti fizikalno-kemijskih pokazatelja i metala u vodi ne odstupaju od uobičajenih mjerenih vrijednosti. Za usporedbu, dosadašnje izmjerene vrijednosti metala u dunavskoj vodi nalaze se ispod maksimalno dopuštenih koncentracija u vodi za piće, kaže se u priopćenju.

"Iz mjera predostrožnosti Vodovod grada Vukovara do daljnjega neće zahvaćati vodu iz Dunava, već će isključivo koristiti podzemne vode iz dubokih zdenaca radi potpune sigurnosti javnog vodoopskrbnog sustava na području grada Vukovara", navodi DUZS.

Mjere nadzora i uzorkovanja vode provoditi će se i nadalje, ovisno o razvoju situacije u Republici Mađarskoj, te rezultatima analiza i procjeni stanja, navodi se u priopćenju.(hina/metro-portal)

10.10.2010. 18:44:00
http://metro-portal.hr/vukovar-nastavlja-koristiti-vodu-iz-dubokih-zdenaca/49521/