Metro-portal.hr

objavljeno 03.08.2010. 12:31:34
PUKA SIMBOLIKA

Vukovar: Kosor položila vijenac na Memorijalnom groblju

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti premijerka Kosor stigla je u Vukovar gdje je položila vijenac i zapalila svijeću

kosor vukovar
kosor vukovar (Damir Glibušić/Cropix)

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor položila je vijenac i zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Potom je, kod prvog od 938 bijelih križeva na groblju, zabola u zemlju hrvatsku zastavicu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

"Ovim simboličnim činom još jednom smo dali do znanja svima i samima sebi da žrtvu branitelja Vukovara i žrtvu hrvatskih branitelja u oslobađanju Hrvatske nećemo nikada zaboraviti", poručila je Kosor dodajući da u "skladu s tom obavezom treba svakodnevno živjeti i raditi".

>> U Vukovar se vratilo 56,9 posto prijeratnih stanovnika

"Ovo su dani kada se sjećamo i kada smo u mislima s onima koji su dali najveću žrtvu i ugradili živote u temelje Republike Hrvatske", istaknula je dodajući kako je akcija "Oluja" bila slavna osloboditeljska akcija na koju je Hrvatska imala pravo jer je bila napadnuta i bila žrtvom Miloševićeve velikosrpske ideje.

Kosor je komentirala i mogućnost da ratni ministar obrane Gojko Šušak izgubi ulicu u Zagrebu, rekavši kako će se HDZ kao oporba u zagrebačkoj gradskoj skupštini tomu žestoko oduprijeti. "Ministar obrane u ratnim godinama mora imati dostojanstveno mjesto u hrvatskoj povjesti kako to i zaslužuje i nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi", poručila je.

Kosor je u pratnji Branka Vukelića, Tomislava Ivića i Radovana Fuchsa položila vijenac i zapalila svijeću i podno spomen obilježlja na Ovčari. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 12:31:34
http://metro-portal.hr/vukovar-kosor-polozila-vijenac-na-memorijalnom-groblju/45589/