Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2019. 12:01:00
PREDSTAVE

Vuk i 7 kozlića u CZK Novi Zagreb

Početak je točno u 11 sati u velikoj dvorani. Predstava traje 40 minuta i namijenjena je djeci dobi 3+

Klasik za klince
Klasik za klince (CZK Novi Zagreb)

U Centru za kulturu Novi Zagreb održava se ovu subotu, 2.veljače, predstava VUK I 7 KOZLIĆA. Početak je točno u 11 sati u velikoj dvorani. Predstava traje 40 minuta i namijenjena je djeci dobi 3+

Kratki sadržaj predstave "VUK I 7 KOZLIĆA" - Braća Grimm

Nakon što je majka Koza morala otići po poslu, a Kozlići ostaju sami, primorani su samostalno se obraniti od predatora i vještog manipulatora Vuka. Osim što su odgojeni po savjetima majke usput se moraju i sami domišljati lukavstvima pouzdajući se u vlastitu samostalnost i odluke. Tim više što je njihova nepažljivost i lakomislenost dovela do problema. Naime, Vuk ih je pronašao putem neoprezne prepiske na chat roomu.

Time i danas izrazito aktualnu temu postavljamo na scenu jer poučava kako je oprez nužan i bitan. Povlačeči segmente starinskih motiva te ih kombinirajući sa suvremenim elementima, te našoj djeci bliskim pojmovima o internetskim zamkama i društvenim mrežama.

S druge strane priča ukazuje na to da su ponekad i ona najmanja djeca mudra i nadasve snalažljiva. Tako se u ovoj priči ističe jedan kozlić koji je uspio nadmudriti vuka te se uspio spasiti. Ovaj bi ih sve pojeo, ali mudri kozlić se dobro skrio te time pokazao kako veličina i snaga nisu uvijek najvažnije u životu.

Režija i dramatizacija: Ivana PerošI

Idejna rješenja i izrada lutaka: Luči Vidanović

Skladatelj: Mate Matišić

Kostimografija: Daliborka Puž

Glume: Vanja Gvozdić /Stipe Gugić, Ksenia Gregurić

 

Cijena ulaznice je 25 kn. Karte se kupuju na blagajni neposredno prije predstave.

01.02.2019. 12:01:00
http://metro-portal.hr/vuk-i-7-kozlica-u-czk-novi-zagreb/116710/