Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2014. 11:55:00
PROGNOZA ZA VIKEND

Vrijeme za vikend i dalje nestabilno

Cijeli vikend treba povremeno pogledavati u nebo kako vas ne bi iznenadio neki od najavljenih pljuskova

Neka vam kišobran bude pri ruci
Neka vam kišobran bude pri ruci (Arhiva)

Prognoza vremena za vikend ponovno je prilično šarena, jer u subotu možemo očekivati djelomice, a na većem dijelu Jadrana i pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne u kopnenim krajevima i na sjevernome dijelu Jadrana očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina, najčešće u gorju, središnjim i sjeverozapadnim krajevima.

Vjetar većinom slab, u sjevernim i istočnim krajevima prijepodne i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na Jadranu poslijepodne mjestimice umjeren jugozapadnjak, zatim jugo. Najviša temperatura između 21 i 26, na Jadranu od 25 do 28°C. 

Nedjelja ponovno donosi promjenjivo i nestabilno vrijeme. Mjestimice obilnije kiše i pljuskova uz grmljavinu bit će u noći i prijepodne na Jadranu i u području uz njega, a sredinom dana i poslijepodne se posvuda očekuju kratkotrajni lokalni pljuskovi i grmljavina. Sunčanih razdoblja očekuje se prijepodne više u Slavoniji i sjeverozapadnom području, a poslijepodne na Jadranu.

Vjetar većinom slab, a na Jadranu u noći i prijepodne umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26°C.

Nestabilno će se vrijeme nastaviti i početkom tjedna, pa ćemo na pravo ljeto pričekati do sredine tjedna. 

12.07.2014. 11:55:00
http://metro-portal.hr/vrijeme-za-vikend-i-dalje-nestabilno/86113/