Metro-portal.hr

objavljeno 05.05.2018. 14:14:00
PROGNOZA VREMENA

Vrijeme za vikend - ćudljivo

Ako ste planirali provesti subotnje popodne ili nedjelju na otvorenom, ponesite gumene čizme i kišobrane, trebat će vam

I sunca, ali i dosta kiše
I sunca, ali i dosta kiše (Arhiva)

Prognoza vremena za vikend nije baš pretjerano naklonjena ljubiteljima svježeg zraka, jer kako kaže Vakula - tijekom vikenda će biti dosta sunčanog vremena, ali još i povremenih mjestimičnih pljuskova i grmljavine. Početkom idućeg tjedna sunčanije, iako posvuda ne i sasvim stabilno, te i dalje relativno toplo.

Subota - i dalje nestabilno i toplo

U istočnoj će Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano i vrlo toplo. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti pljuskova, osobito u zapadnoj Slavoniji i Posavini. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 26 i 29 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj relativno toplo, ali manje nego na istoku, uz djelomice sunčano vrijeme. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u gorju nestabilno pa će uz umjeren i jak razvoj oblaka ponegdje biti pljuskova i grmljavine, a mjestimice i izraženijih. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenome moru sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno pa su uz umjeren i jak razvoj oblaka mogući pljuskovi, osobito u unutrašnjosti, gdje može biti i olujnog nevremena. Puhat će slab, prema otvorenom moru mjestimice i jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 14 do 18 °C, a najviša dnevna između 23 i 26 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, te barem djelmice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost kiše ili kratkotrajnog pljuska. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

I u nedjelju još promjenljivo, pa stabilnije

U nedjelju u unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno, pa će uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Od ponedjeljka djelomice sunčano i uglavnom suho, a nova kiša moguća je od sredine idućeg tjedna. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Zadržat će se razmjerno toplo.

U nedjelju i početkom idućeg tjedna na Jadranu barem pretežno sunčano, ali ne i sasvim stabilno. No, pljuskovi će biti rijetki  tek ponegdje uz mogućnost kratkotrajnog pljuska. Potkraj srijede i u četvrtak uz više oblaka mjestimice kiša. Puhat će većinom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

05.05.2018. 14:14:00
http://metro-portal.hr/vrijeme-za-vikend-cudljivo/111925/