Metro-portal.hr

objavljeno 08.03.2014. 10:01:00
PROGNOZA VREMENA

Vrijeme i biometeorološke prilike od 8. do 11. ožujka

Biometeorološke prilike će u subotu biti povoljne, što bi na većinu ljudi moglo djelovati poticajno

Pravi proljetni vikend pred nama
Pravi proljetni vikend pred nama (FreeDigitalPhotos)

U subotu se u unutrašnjosti očekuje daljnje razvedravanje, samo će još u početku u istočnim i gorskim predjelima ponegdje biti malo kiše. Na Jadranu sunčano, povremeno s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na jadranu većinom umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 8 do 14, a na jadranu od 14 do 19 °C. 

Nedjelja će donijeti pretežno sunčano s malom do umjerenom naoblakom, osobito na istoku i jugu zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, u gorskim krajevima i malo niža, a na Jadranu uglavnom od 5 do 10 °C. Najviša dnevna od 9 do 15, a na Jadranu od 15 do 20 °C. 

Povoljne biometeorološke prilike djelovat će u nedjelju poticajno na ljude, a vedro vrijeme moglo bi povoljno utjecati na raspoloženje.

Poteškoće se ne očekuju ni kod kroničnih bolesnika.

Biometeorološke prilike će u ponedjeljak biti povoljne, što će doprinijeti dobnom raspoloženju i radnoj koncentraciji.

Kod kroničnih bolesnika se ne očekuju tegobe.

Biometeorološke prilike će u utorak biti razmjerno povoljne, osobito na Jadranu gdje bi razvedravanje moglo imati i povoljan utjecaj na raspoloženje.

08.03.2014. 10:01:00
http://metro-portal.hr/vrijeme-i-biometeoroloske-prilike-od-8-do-11-ozujka/83684/