Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2011. 11:00:00
COFFEE JOULIES

Vrhunska kava s metalnim zrnima

POGLEDAJTE VIDEO - Jutarnja kava je ritual koji upražnjavaju milijuni ljudi diljem svijeta

Fotografija vijesti

No tim izumitelja odlučio je poboljšati ovaj dnevni užitak pomoću metalnih zrna koja piće drže toplim i do 5 sati. Zrna "Coffee Joulies", hlade vaše piće na poželjnu temperaturu tri puta brže, i zatim zadržavaju tu temperaturu.

Zrna rade po principu apsorbiranja ekstra toplinske energije iz pića kada je ono previše vruće, a zatim oslobađaju uskladištenu energiju kako bi se održala optimalna temperatura kada se piće počinje hladiti. I dok se može činiti kako se ovo kosi sa zakonima termodinamike, Coffee Joulies sadrži specijalan netoksični materijal koji se nalazi unutar ovojnica od nehrđajučeg čelika.

"Ovaj materijal je napravljen tako da se topi na 60 stupnjeva Celzijusa, te apsorbira mnogo energije tijekom ovog procesa. Na taj način Joulies hladi vašu kavu tri puta brže. Jednom kada dosegne ovu temperaturu, specijalan materijal počinje se skupljati, oslobađajući energiju koju je uskladištio. Tako kava duže ostaje topla", objašnjava glasnogovornik kompanije.

Korištenje zrna je jednostavno, a sve što morate jest dodati nekoliko u svoje piće dok je još vruće. To naravno ne mora biti kava, već može i bilo koje drugo toplo piće poput čaja, vruće čokolade ili mlijeka.

03.05.2011. 11:00:00
http://metro-portal.hr/vrhunska-kava-s-metalnim-zrnima/58407/