Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2023. 15:48:18
NAGRADE

Vratili su se Zlatni globusi

Mlada "Elvisova" zvijezda Austin Butler i veteranska glumica Michelle Yeoh odnijeli su glavne filmske nagrade na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa u utorak,

Brzo su se vratili...
Brzo su se vratili... (Arhiva)

Butler (31) proglašen je najboljim glumcem u filmskoj drami za ulogu u kojoj je utjelovio legendu rock glazbe Elvisa Presleya i činio se preplavljen emocijama što je tu čast prihvatio pred mnogim vrhunskim imenima šoubiznisa.

"U ovoj sam prostoriji sa svim svojim herojima. Ne mogu vjerovati da sam ovdje", rekao je Butler, posebno istaknuvši Brada Pitta i Quentina Tarantina.

"Fabelmans" i "Banshees" osvojili glavne filmske nagrade

"The Fabelmans", priča o odrastanju temeljena na tinejdžerskim godinama Stevena Spielberga, proglašena je najboljom filmskom dramom. 

"Banshees of Inisherin", priča o zavađenim prijateljima na irskom otoku, osvojila je nagradu za najbolji filmski mjuzikl ili komediju.

Nagrade će vjerojatno oba filma pogurati u vis na putu do dodjele Oscara u ožujku.

Slavne osobe i televizijska kuća NBC odustali su od dodjele Globusa 2022. zbog etičkih propusta Udruge stranih novinara Hollywooda (HFPA), grupe koja dodjeljuje nagrade.

Veće, raznolikije članstvo i druge promjene HFPA-e uvjerile su mnoge od najvećih filmskih i TV zvijezda da podrže ovogodišnju ceremoniju, koja daje publicitet pobjednicima i nominiranima i često povećava njihove šanse za najprestižniju holivudsku nagradu - Oscara.

Ceremonija se uglavnom odvijala kao i prošlih godina, osim oštrog monologa komičara i voditelja Jerroda Carmichaela koji je otvorio emisiju šaleći se: "Ovdje sam jer sam crnac".

"Jednog dana kuhate čaj od mente kod kuće. Sljedećeg ste dana pozvani da budete crno lice borbene bjelačke organizacije", rekao je na ceremoniji koja se uživo prenosila na NBC-u.

11.01.2023. 15:48:18
http://metro-portal.hr/vratili-su-se-zlatni-globusi/140686/