Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2009. 13:17:06
reprezentacija

Vraćaju se Križanac i Šimunić, odlazi Kovač

Slaven Bilić u momčad je pozvao Ivana Strinića i Tomislava Dujmovića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Hrvatski izbornik Slaven Bilić objavio je u ponedjeljak popis za prijateljski susret protiv Lihtenštajna koji će se odigrati 14 studenoga u Vinkovcima.

Izbornik je već nakon zadnje kvalifikacijske utakmice za SP iduće godine protiv Kazahstana odlučio krenuti u pripreme za novi novi kvalifikacijski ciklus za EP koji počinje iduću jesen.

Bilić je htio slabijeg i jačeg suparnika za termin kada se igraju dodatne kvalifikacijske utakmice, no HNS mu je uspio osigurati samo slabijeg i to će 14. studenog u Vinkovcima biti Lihtenštajn.

No, prema Bilićevim riječima i toj se utakmici pristupa ozbiljno jer ćemo "protiv takvog suparnika igrati u dodatnim kvalifikacijama".

Osim toga, dodao je Bilić, u ekipi su dva debitanta - Strinić i Dujmović - pa je ovo dobra prilika da se upoznaju s reprezentacijom.

Hrvatski izbornik je na popis igrača stavio i kažnjene iz Rovinja, Križanca i Šimunića, koje je uoči utakmice u Kazahstanu suspendirao. No, s popisa su ispali Robert Kovač, Jerko Leko, Dino Drpić, Anas Sharbini i Hrvoje Čale.

"Robert Kovač mi je potvrdio svoju odluku, to jest da je vrijeme da podvuče crtu. Mi mu zahvaljujemo na svemu što je napravio za reprezentaciju, bio je moralna i ljudska veličina", kazao je Bilić dodajući da što se ostalih izostavljenih tiče "to što ih sada nema, ne znači da ih nećemo više zvati".

Osvrnuo se i na izostavljanje Ivice Olića s popisa koji je također najavljivao odlazak iz repezentacije.

"On bi bio pozvan da nije ozlijeđen. Razgovarali smo, ali mi je rekao da je njegova izjava krivo protumačena. Da je ozlijeđen, ne bi igrao ni za klub, a ne samo za reprezentaciju", pojasnio je hrvatski izbornik.

Reprezentacija se okuplja u ponedjeljak 9. studenog, a do petka i puta u Vinkovce trenirat će u Čatežu. (hina/metro-portal)

POPIS IGRAČA:

VRATARI - Vedran Runje, Danijel Subašić.

BRANIČI - Vedran Ćorluka, Ivica Križanac, Josip Šimunić, Ivan Strinić, Dario Knežević.

VEZNI IGRAČI - Darijo Srna, Ivan Jurić, Ognjen Vukojević, Nikola Pokrivač, Danijel Pranjić, Niko Kranjčar, Tomislav Dujmović, Ivo Iličević, Drago Gabrić.

NAPADAČI: Mario Mandžukić, Eduardo da Silva, Ivan Klasnić, Nikica Jelavić, Mate Bilić.

02.11.2009. 13:17:06
http://metro-portal.hr/vracaju-se-krizanac-i-simunic-odlazi-kovac/25532/