Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2012. 07:46:10
STANJE NA PROMETNICAMA

Vozači oprez, kolnici su mokri i skliski

U većem dijelu zemlje ceste su mokre i skliske, a mjestimična magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru

Fotografija vijesti

Treba voziti oprezno po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da vožnju prilagode uvjetima na cestama, javlja HAK. 

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova na mostu Krapina u zoni čvora Zaprešić, u oba smjera, zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D1 na dionici Veliko Trgovišće-Luka. Preporučen obilazak je autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok.

Zatvorena je dionica državne ceste D34 Slatina- Čađavica-Donji Miholjac. Obilazak za osobna vozila je Slatina-Nova Bukovica-Miljevci-Čađavica-Osijek, a za teretna: Slatina-Našice-Donji Miholjac-Osijek.

Na autocesti A1, zbog radova na nadvožnjaku Drvenik zatvoren je ulazni krak čvora Ravča, u smjeru Dubrovnika. Dvosmjerno se vozi između čvorova Zagvozd i Ravča u dužini od oko 5 km (od 452. + 420 do 457. km), te između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica (na 235. km).

Na autocesti A6 Rijeka- Zagreb do 18:00 sati kroz obje cijevi tunela Vršek vozi se jednom cijevi dvosmjerno.

Dvosmjerno se vozi i autocestom A3 Bregana-Lipovac, između odmorišta Ježevo i čvora Ivanić Grad na mostu Nova Zelina (59. km).

Do 24. travnja zatvorena je dionica državne ceste D303 Rovinj-Rovinjsko Selo. Vozi se obilazno preko Bala.

Zbog razminiranja od 8 do 13 sati bit će zatvarana državna cesta D57 Vinkovci- Orolik-Đeletovci- Lipovac na dionici Apševci-Lipovac. Vozila će se propuštati zadnjih 15 minuta svakog sata.

16.04.2012. 07:46:10
http://metro-portal.hr/vozaci-oprez-kolnici-mokri-i-skliski/70092/