Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2013. 13:08:09
NAPOKON NETKO

Vojko Obersnel opleo po Slovencima na Twitteru

Riječki gradonačelnik vješto je sročio tweet, ali je poslao vrlo jasnu poruku

Obersnelov tweet koji je izazvao burne reakcije
Obersnelov tweet koji je izazvao burne reakcije (Screenshot Twitter)

Vojko Obersnel postao je hit na Twitteru svojom porukom slovenskom ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu koji je jučer ispalio, uz sve ograde i diplomatski rječnik, najgoru ucjenu koju su Slovenci do sada producirali - da Hrvatska možda nikada neće ući u EU ako ne pristane izgubiti novce koje je hrvatskim građanima otela Ljubljanska banka.

Slovenci oduvijek žele pitanje Ljubljanske banke riješiti u sklopu dogovora o podjeli imovine bivše Jugoslavije, koja je i dan danas, više od 20 godina nakon službenog raspada, još uvijek kula u oblacima. 

Najnovije skandalozne izjave ministra Erjavca su, doduše, više u unutarnjepolitičke svrhe nego poruka Hrvatskoj, no Vojko je pokazao da je rijedak SDP-ovac s mudima, vješto sročivši tweet:

"Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: možda mi nećemo u EU ali nećete ni vi na Jadran"

Nakon burnih reakcija oglasio se opet, rekavši da je to poruka Erjavcu i onima koji ga podržavaju, a Milanović se veselo smije jer, eto, opet se ne mora nikome zamjeriti i ne mora glumiti da je ono što nije i nikad neće biti - državnik.

19.01.2013. 13:08:09
http://metro-portal.hr/vojko-obernnel-opleo-po-slovencima-na-twitteru/76048/