Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2013. 17:38:00
ZG BOMBAŠ?

Vojislav Blažević i dalje štrajka glađu i tvrdi da je nevin

Policija ga sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina

Tko laže?
Tko laže? (Screenshot)

Osumnjičeni za aktiviranje dviju bombi u zapadnom dijelu Zagreba Vojislav Blažević u Banja Luku je išao u posjete punici, izjavio je danas njegov odvjetnik Branko Šerić, nakon što je hrvatska policija od kolega iz susjedne države zatražila provjeru mogućih Blaževićevih veza u tom gradu.

"Blažević uporno tvrdi da ga neopravdano sumnjiče i da nema veze s eksplozijama", izjavio je Hini njegov odvjetnik Branko Šerić nakon posjeta branjeniku u Bolnici za osobe lišene slobode.

Hrvatski MUP potvrdio je da je u rasvjetljavanju slučaja zatražio pomoć kolega iz "regije", dok su lokalni mediji u susjednoj BiH, pozivajući se na neimenovane izvore, objavili da policija istražuje je li i od koga Blažević u toj zemlji nabavljao eksploziv.

Blažević, koji tvrdi da je nevin, i dalje štrajka glađu, zbog čega je, po Šerićevoj ocijeni, u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Osim zbog ometanja istrage, Blaževiću je istražni zatvor jučer određen i zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela.

Policija ga sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina, no Blaževićev motiv im još uvijek nije poznat.

16.01.2013. 17:38:00
http://metro-portal.hr/vojislav-blazevic-i-dalje-strajka-gladju-i-tvrdi-da-je-nevin/76011/