Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2010. 13:40:10
40 CENTIMETARA

Vodostaj Like i dalje je u porastu

Lokalne prometnice na kosinjskom području i dalje su pod vodom, a u narednim danima očekuje se prestanak oborina

(Željko Popović/Cropix)

Hrvatske vode priopćile su danas da je tijekom noći vodostaj Like na mjerodavnom vodomjeru Selište u porastu 40 centimetara te da se tijekom dana očekuje daljnji porast tog vodostaja.

Hrvatske vode također ističu da se u narednim danima očekuje prestanak oborina i zahlađenje što bi trebalo dovesti do normalizacije stanja.

Lokalne prometnice u Gornjem, Donjem Kosinju, Rudinka, Bakovac, Sv.Ivan i dalje su poplavljene te se komunikacija odvija čamcima, a voda se povlači s površina u Ličkom Novom.

U osam sati vodostaj Like na vodomjeru Selište iznosio je +495,72 metara nad morem (izvanredno stanje se proglašava na + 488,00). Kota Kruščica iznosila je + 552,26 metara nad morem.

Tijekom noći vodostaj Gacke na mjerodavnim vodomjerima Čovići i Vivoze je u porastu za dva centimetra. Tijekom dana očekuje se stagnacija vodostaja, ističu u Hrvatskim vodama i dodaju da se i dalje provode mjere redovne obrane od poplava.

U vezi s bujicama Tisovac, Vagančica i Crevarak Hrvatske vode navode da se voda povukla s prometnica te se povlači i s poljoprivrednih površina. U devet sati doneseno je rješenje o prekidu izvanrednog stanja obrane od poplava. (hina/metro-portal)

11.01.2010. 13:40:10
http://metro-portal.hr/vodostaj-like-i-dalje-je-u-porastu/30432/