Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2013. 20:01:00
HE HE

Vodič protiv mamurluka za žene

Kako žene drugačije podnose alkohol od muškaraca, preciznije, puno lošije, evo nekoliko dobrih savjeta

OK, za ovo nemamo lijeka, ali za ostalo da :)
OK, za ovo nemamo lijeka, ali za ostalo da :) (Arhiva)

Žensko tijelo podnosi alkohol drugačije od muškog, pokazalo je nedavno istraživanje, a da bi stvar za žene bila gora, podnose ga lošije od muškaraca. 

Stoga, evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da se subotnji izlazak ne pretvori u totalnu blamažu s nevjerojatnim mamurlukom u nedjelju ujutro. Dakle, za početak, prije izlaska se morate malo "podložiti", ali ne pićem nego hranom. Sendvič na integralnom kruhu i čaša mlijeka opremit će vaše tijelo složenim ugljikohidratima i masnoćama koje će se uspješnije nositi s alkoholom. 

Zapravo, cijela priča počinje u vrijeme ručka, jer su tada hormoni na najvišoj razini u ženskom tijelu, pa alkohol prebrzo ulazi u krv i jetra ga jednostavno ne stigne dovoljno brzo preraditi. Ako već mislite piti, neka to bude između 19 i 20 sati, tada je razina hormona najniža. 

Tijekom izlaska preporučuje se konzumacija pića s ledom, jer ćete ga sporije piti zbog hladnoće, a usput ćete se i dodatno hidratizirati ledom, jer je poznato da alkohol izaziva dehidraciju, koja je i glavni uzrok mamurluka.

Također, izbjegavajte mjehuriće - gazirana alkoholna pića ili šampanjce koji se lakše ispijaju zbog okusa, ali puno brže ulaze u krv. 

Ne bi bilo loše niti da ste u barem dobroj, ako već ne u odličnoj, tjelesnoj kondicije, jer će mišićavi puno bolje i lakše probaviti alkohol od onih koji imaju više masti. Ubrzajte metabolizam vježbanjem joge prije izlaska i večer bi mogla proteći mirno, unatoč alkoholu.

Ako sve ovo niste poslušali, kad se ujutro probudite s glavom većom za tri broja, unesite što više vode da ispere alkohol iz vas, ponovno pročitajte ovaj članak i nemojte ponoviti iste greške. 

30.11.2013. 20:01:00
http://metro-portal.hr/vodic-protiv-mamurluka-za-zene/81891/