Metro-portal.hr

objavljeno 06.11.2012. 17:35:32
OPASNOST

Vodeni val u Zagrebu niži nego 2010

Poplavljeni su nizinski dijelovi Brdovca i Zaprešića koji nisu naseljeni, a očekuje se da Turopolje prođe bitno bolje nego prije dvije godine

Vodeni val prolazi Zagrebom
Vodeni val prolazi Zagrebom (Screenshot)

Vodeni val koji je prošao Podsused poplavio je nizinska područja općine Brdovec i grada Zaprešića, no na svu sreću radi se o nenaseljenom području koje nema nasipe.

Kako je vodostaj Save od Jesenica do Zagreba niži nego prije dvije godine, ne očekuje se poplava u turopoljskom kraju koji je nastradao 2010. godine. Za svaki slučaj u Velikoj Gorici napravljeni su zečji nasipi na kritičnim mjestima.

Ispod savskih mostova u Zagrebu voda još uvijek ima mjesta za prolaz, pa se promet za sada odvija normalno i bez zastoja.

Drava je u međuvremenu poplavila cijelo mjesto Otok Virje od 60 kuća, no vodostaj se lagano spušta i, iako će sljedeća 24 sata biti kritična, varaždinski kraj može odahnuti jer je najgore izgleda prošlo. 

Sisački se kraj ubrzano priprema za prolazak vodenog vala sutra ujutro, u nadi da će nasipi izdržati i da neće biti materijalnih šteta ni ljudskih žrtava.

06.11.2012. 17:35:32
http://metro-portal.hr/vodeni-val-u-zagrebu-nizi-nego-2010/74716/