Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2014. 16:46:00
SAVJETI

Voda za detoksikaciju i ubrzavanje metabolizma

Voda je sama po sebi vrlo korisna kad je jedino piće koje pijemo, a s malo dodataka pretvara se u stvarno čudotvornu tekućinu

Voda s prirodnim dodacima je sjajan napitak
Voda s prirodnim dodacima je sjajan napitak (Arhiva)

Voda može postati puno više od običnog pića kojim gasimo žeđ, tvrde stručnjaci preporučujući dodatke koji će pomoći pri detoksikaciji i ubrzavanju metabolizma. 

Dodavanjem krastavaca u vodu očistit ćete organizam od toksina i ubrzati metabolizam. Dovoljno je u bokal vode dodati pet do šest kriški narezanog krastavca i ostaviti da stoji barem dva sata. Nakon toga možete lagano pijuckati ovaj prirodni diuretik pun kalija i vitamina A i C. Bit će dovoljno par dana ovakvog tretmana da primjetite prve rezultate.

Ako želite ubrzati proces izgaranja masnoća i napuniti se energijom, u vodu trebate dodati agrume poput limuna i naranče. Vitamin C potiče izgaranje masnoća na staničnoj razini, a recept je jednostavan - u svaku čašu vode koju pijete tijekom dana dodajte par tankih kriški limuna ili naranče i pričekajte par minuta prije nego što je popijete. 

Ubrzati proces izgaranja masnoća možete još učinkovitije ako vodu - zaljutite. Kapsaicin iz papra ubrzava metabolizam i zadržava osjećaj sitosti, pa pokušajte s ovim receptom: narežite šaku jagoda i borovnica, dodajte pola žličice papra i to ubacite u litru vode. Rezultat će vas oduševiti - slatki napitak koji sam potiče izgaranje kalorija.

04.01.2014. 16:46:00
http://metro-portal.hr/voda-za-detoksikaciju-i-ubrzavanje-metabolizma/82514/