Metro-portal.hr

objavljeno 13.08.2013. 09:01:00
COOL

Voda s klorofilom je novi čudotvorni napitak

Uz sve dobrobiti koje nam pruža voda s klorofilom, bilo bi stvarno šteta da je sami ne pripremate svakodnevno, pa evo i recepta

Voda s klorofilom može se napraviti i kod kuće
Voda s klorofilom može se napraviti i kod kuće (Arhiva)

Klorofil, tamnozeleni pigment daje biljkama i algama boju, a važan je za proces fotosinteze, pretvaranja sunčeve svjetlosti u energiju. Kako ima vrlo sličnu strukturu molekule kao i hemoglobin, razvijena je teorija po kojoj učinkovitije prenosi kisik po tijelu i daje dodatnu energiju.

Uz to, klorofil je vrlo jak antioksidans koji štiti od karcinoma, regulira probavu, popunjava nam zalihe vitamina C i K, folne kiseline, željeza, kalcija i magnezija. 

Već su se pojavili i razni pripravci tekućeg klorofila koji se daju u kapima što bi trebalo održati naše tijelo alkalnim i uspostaviti pravilnu pH ravnotežu tijela. 

Klorofila ima u lisnatom zelenom povrću u izobilju, pa takve namirnice treba obavezno imati na tanjuru, a evo i recepta kako napraviti vodu s klorofilom lako i jednostavno kod kuće:

Voda s klorofilom:

pola vezice mente
četvrtina vezice korijanderovog lišća
četvrtina vezice peršina
2 limuna
2 l vode

Priprema:

Stavite listove mente, korijandera i peršina u blender s četiri čaše vode i dobro izmiksajte. Tekućinu procijedite u ostatak vode i dodajte sok od jednog limuna. Po želji možete dodati i krastavac narezan na krugove. Ostavite da se hladi otprilike sat vremena, poslužite u čašama s ledom i kolutom limuna ili pijuckajte tijekom dana.

13.08.2013. 09:01:00
http://metro-portal.hr/voda-s-klorofilom-je-novi-cudotvorni-napitak/79829/