Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2012. 12:47:00
UŠTEDA NA KLIMATIZACIJI

Vlasti u Seulu pozvale zaposlenike da nose kratke hlače na posao

Južna Koreja suočava se s nestašicama električne energije nakon niza godina premalih ulaganja i subvencioniranih tarifa koje su potrošače učinile neodgovornima

Fotografija vijesti

Kako bi što je više moguće uštedjeli na klimatizaciji i potrošnji energije, gradske vlasti u Seulu odlučile su pozvati svoje djelatnike da za vrijeme najgorih vrućina nose kratke hlače u uredima, prenosi Hina.

Gradonačelnik južnokorejskog glavnog grada Park Won-Soon promovirat će ljetnu radnu odjeću na reviji u utorak u sklopu kampanje "Super cool Biz".

Četvrtu godinu zaredom vlasti pokušavaju uvjeriti djelatnike da ostave odijela i kravate kada nemaju poslovni sastanak izvan uprave, a sada ih prvi put pozivaju da dolaze u kratkim hlačama.

Tijekom ljeta temperatura u državnim prostorijama ne bi trebala biti niža od 28 stupnjeva C ili 26 u privatnim poduzećima, trgovinama i restoranima.

I ljeti i zimi Južna Koreja suočava se s nestašicama električne energije nakon niza godina premalih ulaganja i subvencioniranih tarifa koje su potrošače učinile neodgovornima, drže stručnjaci. Tako je u studenome južnokorejski predsjednik Lee Myung-Bak rekao da je smanjio grijanje u uredu i odjenuo potkošulju te je pozvao ostale da slijede njegov primjer.

05.06.2012. 12:47:00
http://metro-portal.hr/vlasti-u-seulu-pozvale-zaposlenike-da-nose-kratke-hlace-na-posao/71671/