Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2012. 16:34:00
WTF?!

Vlada želi državu cinkaroša

Slavko Linić bi jako rado angažirao sve građane da prijavljuju one koji ne izdaju račune, ne bi li napunio blagajnu za Čačićeve automobile i ostale nebuloze

Svi smo mi Slavkova UDBA :)
Svi smo mi Slavkova UDBA :) (Arhiva)

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila novi Zakon o fiskalizaciji u prometu trgovinom s ciljem "uspostave što kvalitetnijeg nadzora nad izvršavanje poreznih obveza". Ovim zakonom Vlada, kako je objašnjeno, planira što više suzbiti sivu ekonomiju koja se najvećim dijelom odvija u prometu gotovinom. 

Država, tako, osim što planira kazniti sve kupce koji primjerice iz ugostiteljskih objekata i trgovina izađu bez računa (sporadične porezne insekcije) kaznom u iznosu od 200 do 2000 kuna, planira i pokrenuti kampanju kojom bi motivirala građane da prijave sve one trgovce, ugostitelje i ostale koji im za svoje usluge ne izdaju račun ili im daju nevaljali račun. 

Uvođenjem fiskalnog zakona država planira kazne za one koji nemaju račun nakon što primjerice izađu iz kafića podići s 50 na iznos od 200, pa sve do dvije tisuće kuna. Na taj način proračun bi godišnje trebao biti bogatiji za milijardu kuna.

Sumicu od 500 kuna zaradio bi cinker koji bi poslao SMS provjeru je li račun koji je dobio ušao u fiskalnu blagajnu, a računa tamo nema. 

Sve u svemu, još jedan potez u stilu kauboja Linića, koji će učiniti sve da blagajnu napuni, ali ništa da osigura bolje punjenje omogućavanjem normalnog poslovanja.

26.07.2012. 16:34:00
http://metro-portal.hr/vlada-zeli-drzavu-cinkarosa/72877/