Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2010. 13:58:30
KRPANJE RUPA

Vlada raspravlja o rebalansu proračuna

Kako će Vlada osigurati sredstva za izvršenje proračuna još se ne zna, a nagađa se da bi mogla prodati i manjinske državne udjele u velikim tvrtkama

rebalans proračuna
rebalans proračuna (Bernard Čović/Cropix)

U Vladi traje sastanak o rebalansu državnog proračuna za ovu godinu. Na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor te potpredsjednicima i ministrima u vladi prvi su stigli članovi HDZ-a Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak te glavni tajnik stranke Branko Bačić. Stigli su i ministar financija Ivan Šuker, predsjednik HSS-a Josip Friščić, predstavnici nacionalnih manjina Šemso Tanković, Deneš Šoja, Zdenka Čuhnil i Furio Radin, predstavnici SDSS-a Milorad Pupovac i Mile Horvat, te nezavisni saborski zastupnici Anton Korošec i Ivan Čehok.

>> Kosor: O rebalansu pričaju svi, konzultacije i dalje traju

U javnosti se posljednjih tjedan dana spekuliralo o više različitih scenarija na koji način će Vlada osigurati sredstva za izvršenje proračuna, spominjalo se uvođenje poreza na banke, povećanje PDV-a, smanjenje plaća javnih službama, a posljednja informacija je da bi Vlada mogla prodati manjinske državne udjele u velikim tvrtkama (T-HT, Croatia osiguranje, Podravka).

Premijerka Kosor je u više navrata naglasila da se neće dirati u najugroženije slojeve društva.

Prema neslužbenim najavama, premijerka Kosor bi se trebala oko 17 sati sastati s čelnicima sindikata. (hina/metro-portal)

23.08.2010. 13:58:30
http://metro-portal.hr/vlada-raspravlja-o-rebalansu-proracuna/46617/