Metro-portal.hr

objavljeno 19.02.2010. 18:41:28
ZATVORENA SJEDNICA

Vlada predložila razrješenje Hrvoja Vojkovića

za novog predsjednika Uprave Croatia osiguranja predložen je Zdravko Zrinušić, zamjenik predsjednika Uprave Štedbanke d.d.

(ezadar.hr)

Hrvatska Vlada danas je predložila Nadzornom odboru Croatia osiguranja d.d. razrješenje dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića te člana Uprave Damira Mihanovića, a za novog predsjednika Uprave najvećeg hrvatskog osiguravatelja predložila je Zdravka Zrinušića.

Zrinušić sada obavlja dužnost zamjenika predsjednika Uprave Štedbanke d.d. i ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Sjednica Nadzornog odbora Croatia osiguranje, prema najavama iz te tvrtke objavljenim u srijedu na Zagrebačkoj burzi, održat će se u ponedjeljak, 22. veljače.

O smjeni Vojkovića mediji nagađaju već neko vrijeme, a u srijedu, 17. veljače, najavio ju je i ministar financija, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Ivan Šuker.

Nakon svega svega što se događa u Croatija osiguranju, velike štete koju su Vojković i Mihanović nanijeli mislim da su sankcije neophodne, rekao je tada Šuker.

Hrvoje Vojković na čelu je Croatia osiguranja od srpnja 2004. godine, a ponovo ga je na tu funkciju Nadzorni odbor Croatia osiguranja imenovao u srpnju 2009. godine. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 18:41:28
http://metro-portal.hr/vlada-predlozila-razrjesenje-hrvoja-vojkovica/33572/