Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2013. 08:01:00
NEVJEROJATNO

Vlada odgodila fiskalizaciju za mjenjače i prigodnu prodaju

Ovlaštene mjenjače te prodavače na sajmovima, priredbama i izložbama Vlada je do 1. listopada ove godine oslobodila obveze fiskalizacije u prometu gotovinom

Nevjerojatno, Slavko je nekome popustio
Nevjerojatno, Slavko je nekome popustio (Arhiva)
Fiskalizacija u ta dva područja trebala je započeti u posljednjoj fazi uvođenja, odnosno 1. srpnja. No, kako u slučajevima prigodne prodaje na sajmovima ili izložbama nisu omogućeni pristupi električnom napajanju i internetskoj mreži, pa se za njih rok produžava do 1. listopada, objasnio je ministar financija Slavko Linić.

Očito je da se mnogi, iako je zakon o fiskalizaciji na snazi od prošle godine, nisu pripremili za njegovu primjenu, kazao je Linić.

Ovlaštenim se mjenjačima pak rok produžava zbog propusta i nepripremljenosti Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, koji imaju različite informatičke sustave. Kako mjenjači ne bi morali, posebno sada za vrijeme turističke sezone, imati dva sustava, dat će im se dodatni rok do 1. listopada do kada bi se trebao razviti sustav koji će omogućiti da središnjoj banci dostavljaju podatke vezane uz devizno poslovanje, a Poreznoj upravu podatke vezane uz fiskalizaciju, rekao je Linić.
26.07.2013. 08:01:00
http://metro-portal.hr/vlada-odgodila-fiskalizaciju-za-mjenjace-i-prigodnu-prodaju/79486/