Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2010. 10:07:41
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA:

Vlada od MOL-a nije dobila suglasnost za objavu glavnog ugovora

Nije točno da Vlada ne želi objaviti ugovor o plinskom poslovanju, a MOL nije dostavio suglasnost za to, poručuju iz Ministarstva gospodarstva

Vlada od MOL-a nije dobila suglasnost za objavu glavnog ugovora
Vlada od MOL-a nije dobila suglasnost za objavu glavnog ugovora (Bruno Konjević/Cropix)

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva opovrgnulo je danas pojedine medijske napise po kojima Vlada nije voljna javno objaviti Glavni ugovor o plinskom poslovanju potpisan između MOL-a i Vlade RH iz 2009., iako je od MOL-a za tu objavu dobila potrebnu suglasnost.

"Nije točno da Vlada RH ne želi objaviti navedeni Ugovor. Također, nije točno niti da je MOL Vladi RH dostavio potrebnu suglasnost za tu objavu", ističe se reagiranju Ministarstva i dodaje da im je MOL dostavio informaciju o davanju preliminarne suglasnosti za objavu Ugovora, ali s jasnim ograničenjima vezanim za objavu teksta u cijelosti.

Pored toga, navodi se u priopćenju, MOL jasno daje do znanja da se odriče bilo kakve odgovornosti za eventualnu štetu koja bi mogla nastati prema trećima, tj. svu odgovornost za objavu snosila bi Vlada RH.

Vlada RH ne može pristati na takva ograničenja i čim od MOL-a dobije potpunu suglasnost za objavu navedenog Ugovora, osobito u pogledu odgovornosti za štetu, Vlada RH će Ugovor i objaviti, stoji na kraju priopćenja. (hina/metro-portal)

06.10.2010. 10:07:41
http://metro-portal.hr/vlada-od-mol-a-nije-dobila-suglasnost-za-objavu-glavnog-ugovora/49297/