Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2013. 09:11:00
WTF?!

Vlada i ministarstva kupovat će struju od GEN-I

Vlada se odrekla vlastite tvrtke, HEP-a, u korist devet milijuna kuna bolje ponude slovenskog GEN-i

Predsjednik Uprave GEN-I je zadovoljan
Predsjednik Uprave GEN-I je zadovoljan (Arhiva)

Tvrtka GEN-I ponudila je najpovoljnije uvjete na javnom natječaju za opskrbu električnom energijom, potvrđeno je iz Državnog ureda za središnju javnu nabavu koji je raspisao natječaj. Ponuda tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom te će tako GEN-I u sljedeće dvije godine električnom energijom opskrbljivati 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj.

„Suradnja s najvišim državnim tijelima Republike Hrvatske dodatna je potvrda naše ozbiljnosti, kvalitete i snage. Ovime smo ponovno pokazali kako smo u stanju ponuditi najpovoljnije cijene opskrbe električnom energijom. Važno je istaknuti da se u ponudi tražilo da dio energije dolazi iz obnovljivih izvora, a mi smo uspjeli osigurati da cjelokupna energija koju ćemo isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora", izjavio je dr. sc. Robert Golob, predsjednik Uprave skupine GEN-I.

Na natječaj su, uz ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o., pristigle još dvije ponude. Sve su tri ponude ocijenjene valjanima, no sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude ponuda koju je dao GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija. Iznosila je 93 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno čak 16 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna, te 9 milijuna kuna manje od cijene koju je ponudila HEP-opskrba.

Na temelju članka 98. stavak 1 Zakona o javnoj nabavi, rok mirovanja iznosi 15 dana od dana dostave odluke o odabiru, a rok za žalbu protiv odluke iznosi 10 dana.

Ovaj tjedan predstavljena je i ponuda Jeftina struja za krajnje potrošače - kućanstva i male poduzetnike. Planovi tvrtke za hrvatsko tržište su opskrbljivati 20.000 potrošača do kraja ove godine, 50.000 potrošača već sljedeće godine, a za tri godine pridobiti 17 posto tržišnog udjela. 

20.06.2013. 09:11:00
http://metro-portal.hr/vlada-i-ministarstva-kupovat-ce-struju-od-gen-i/78833/