Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2010. 14:14:19
JADRANKA KOSOR

Vlada će učiniti sve u pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu

Nakon današnjeg obilaska poplavljenih područja u Brodsko-posavskoj županiji, premijerka je održala sastanak s predstavnicima Kriznog stožera te županije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/Cropix)
Na njemu je procijenjeno da je potrebna i pomoć vojske, koja se na poziv odmah odazvala s 200 vojnika i potrebnom opremom, priopćeno je iz Vlade.

Uz predstavnike Kriznog stožera, na čijem je čelu župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, sastanku su nazočili i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, civilne zaštite te predstavnici policije.

Premijerka je izviještena o daljnjim koracima koji će se poduzeti u ovom trenutku, ali i nakon povlačenja vode, a dogovoreno je i koje mjere je potrebno poduzeti da bi se život u ovom području normalizirao, ali jednako tako govorilo se o sigurnosti ljudi, prije svega zdravstvenoj jer u ovakvim prilikama prijete epidemije, navodi se u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

"Premijerka Kosor i ovom prilikom naglasila je da je najvažnije da se situacija što prije sanira i dodala da će Vlada učiniti sve u pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu", dodaje se.

Kosor je danas u Brodsko-posavskoj županiji obišla mjesto Slobodnica u Općini Sibinj, te Općinu Vrpolje. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 14:14:19
http://metro-portal.hr/vlada-ce-uciniti-sve-u-pomoci-ljudima-koji-su-pretrpjeli-stetu/41593/