Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2020. 13:01:00
SAVJETI

Vježbati treba u paru

Bez obzira radi li se o vašem partneru/ici ili najboljem prijatelju/ici, vježbanje u paru dovest će vas do rezultata za koje ni sami niste znali da ih možete postići

U paru je najbolje
U paru je najbolje (Arhiva)

Kako biste izbjegli ovaj problem, već danas trebate početi razmišljati kako se najbolje motivirati i spriječiti ljetnu depresiju zbog viška kilograma.

Najbolji način za to je - vježbanje u paru. Bez obzira radi li se o vašem partneru/ici ili najboljem prijatelju/ici, vježbanje u paru dovest će vas do rezultata za koje ni sami niste znali da ih možete postići. Ovo su razlozi zašto:

1. Motivacija je zarazna

Jedan dan ćete vi biti pozitivni i spremni za vježbanje, a drugi dan vaš partner - tako ćete se izmijenjivati, a pri tom ćete se međusobno motivirati i odraditi tih 60 minuta barem tri puta tjedno.

2. Lakše je izvoditi vježbe uz potporu

Čak i odrađivanje običnih trbušnjaka bit će puno lakše jer će vam vaš partner držati stopala, a vi ćete morati brinuti samo o pravilnoj odradi vježbe. Uz to, možete se i nakon nekog vremena natjecati - tko će duže ostati u vježbi daske, tko će više trbušnjaka ili čučnjeva napraviti.

3. Izmijenjivanje, ali i dalje se kontinuirano vježba

Intervalni treninzi su oni treninzi u kojem se izmijenjuje veliki broj različitih vježbi s nekoliko sekundi ili minuta pauze između svake vježbe. Dok vaš partner odrađuje vježbu, vi ćete se odmarati i tako krug - tako da će vrijeme brže proći, bolje ćete se odmoriti između vježbi i biti spremni za dalje.

4. Umjesto fitness opreme, partner ili prijatelj!

Za vježbe snage, umjesto opreme - može vam poslužiti vaš partner. Dok jedno od vas radi sklekova, druga se osoba može nasloniti i tako povećati otpor koji se mora napraviti pri skleku.

5. Tema za razgovor i više iskustva

Ako vježbate u paru, uvijek ćete imati nekog s kim možete podijeliti što vas boli, što vas muči i razgovarati o vježbama koje želite uvesti ili izbaciti. Uz to, zajednički možete pratiti i prehranu i tako olakšati gubitak kilograma, ali i pridržavanje plana prehrane. Kaže se kako su dvije glave uvijek bolje od jedne, pa se to odnosi i na vježbanje - svako od vas imat će nešto što će donijeti na stol vašeg vježbanja, savjet ili zdravu naviku koje će se početi pridržavati i drugi partner.  

19.06.2020. 13:01:00
http://metro-portal.hr/vjezbati-treba-u-paru/125804/