Metro-portal.hr

objavljeno 08.02.2020. 11:15:00
ZAPAMTITE!

Vježbanje po krvnim grupama

Baš kao i kod prehrane po krvnim grupama, nije sve za svakoga, pa treba dobro proučiti koje vam vježbe najviše odgovaraju

Koje su vježbe za vas?
Koje su vježbe za vas? (Arhiva)

Vježbanje po krvnim grupama nije novost, no svaki puta kad to spomene neka poznata osoba ponovno postane popularno, pa da ukratko sumiramo kako vježbati prema svojoj krvnog grupi.

Krvna grupa 0

Vjerojatno ste jak i sportski tip čovjeka, snažnih ruku i nogu. Intervalni trening visokog intenziteta mogao bi biti savršen izbor za vas. U usporedbi s drugim krvnim grupama, vi ste najveći obožavatelj fizičkih aktivnosti i lako postaju vaša rutina - od treninga u teretani, do vožnje bicikla, plivanja i trčanja. Također, sportovi koji zahtijevaju brze promjene pokreta, poput nogometa, košarke, tenisa ili hokeja mogli bi biti idealni za vas.

Krvna grupa A

Vježbe visokog intenziteta nisu za vas. Odaberite radije one koje će vam pomoći da se riješite stresa. Za vas su najidealnije vježbe koje opuštaju i umiruju jer vam je jako važno postići sklad uma i tijela. Vježbanje, inače, baš i nije vaša jača strana i vjerojatno se umorite brže nego ljudi bilo koje druge krvne grupe.

Krvna grupa B

Najbolje vježbe za vas su kombinacija vježbi snage i aerobnih. Kada gledamo odabir sportova, za vas su definitivno najidealniji oni timski jer u njima najbolje funkcionirate. Dobre su i vježbe opuštanja poput joge, tai chija ili pilatesa.

Krvna grupa AB

Često osjećate bol u mišićima i zglobovima, posebno nakon intenzivnog kardio vježbanja. Stoga, birajte umjereno vježbanje, poput hodanja, planinarenja, golfa ili plesa.

Eto, pa vi birajte :).

08.02.2020. 11:15:00
http://metro-portal.hr/vjezbanje-po-krvnim-grupama/123643/