Metro-portal.hr

objavljeno 24.06.2018. 12:02:00
PROGNOZA VREMENA

Vjetar i svježije vrijeme za novi tjedan

U ponedjeljak i utorak, te osobito potkraj idućeg tjedna uz povremeno više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše

Malo odmora od visokih ljetnih temperatura
Malo odmora od visokih ljetnih temperatura (Arhiva)

Novi tjedan donosi nam dosta sunčana vremena, uz uglavnom suho, ali i vjetrovito vrijeme, osobito na Jadranu, gdje će do sredine idućeg tjedna puhati povremeno umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak.

Temperatura zraka u postupnom porastu, osobito u unutrašnjosti.

Nedjelja - barem djelomice sunčano, te i dalje relativno svježe, uz buru

U istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, samo ponegde uz mogućnost za malo kiše. Puhat će mjestimice umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura od 10 do 12 °C, a najviša između 21 i 23 °C, prenosi HRT.

Podjednako relativno svježe za ovaj dio lipnja bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također djelomice sunčano vrijeme s uglavnom slabim vjetrom. U gorskim krajevima uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i toplo. Uz obalu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita u prvom dijelu dana s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 10 °C, uz obalu između 15 i 17 °C, a najviša dnevna između 18 i 20 °C, na moru od 24 do 26 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ujutro uz umjerenu do jaku buru, a sredinom dana i poslijepodne na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 19 °C, u unutrašnjosti malo niža, a najviša dnevna između 24 i 27 °C.

I na jugu Hrvatske pretežno sunčano i danju vrlo toplo. Uz obalu će ujutro puhati umjerena do jaka bura, a tijekom dana prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Novi tjedan - većinom suho, ali relativno svježe, osobito na Jadranu i vjetrovito

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz postupan porast temperature zraka. U ponedjeljak i utorak, te osobito potkraj idućeg tjedna uz povremeno više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu idućih dana barem djelomice sunčano, ali i vjetrovito, osobito do sredine idućeg tjedna. Potkraj tjedna na sjevernom dijelu ponegdje kiša i pljuskovi. Puhat će umjerena, povremeno jaka i olujna bura i sjeverozapadnjak.

24.06.2018. 12:02:00
http://metro-portal.hr/vjetar-i-svjezije-vrijeme-za-novi-tjedan/112906/