Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2013. 15:19:00
FROOM

Vizualizacija radijskih političkih emisija u kinu Tuškanac 27. srpnja

Bacači sjenki organiziraju i Radio-oko, projekt ekspanzije radija u druge medije

Radio-oko u kinu Tuškanac
Radio-oko u kinu Tuškanac (Bacači sjenki)

U tijeku je zadnji tjedan edukativnih radionica o filmu FROOOM koje Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba po drugi put organiziraju u kinu Tuškanac razvijajući tako izvaninstitucionalno obrazovanje mladih i stvarajući kvalitetni kulturni i zabavni program u Zagrebu tijekom ljeta.

Iz popratnog programa radionica FROOOM Bacači sjenki izdvajaju projekt Radio-oko koji za cilj ima korištenje arhiva radija i njegove suvremene/simultane produkcija kao resursa za nove kreativne prostore. Tako dolazi do ekspanzije radijskog vremena u prostor zajedničkog javnog slušanja, sofisticiranih vizualizacija zvuka te različitih reagiranje na sadržajne okidače radijskih emisija. 

Radio-oko se nastavlja 27. srpnja u 20 sati kada će Mihael Giba će predstaviti izbor iz arhive programa Radija 101, specijalne emisije o političkim događanjima u Hrvatskoj, poput "Uspon i pad Ive Sanadera", a riječ je o atmosferskim vizualizacijama politike. Njegova vizualizacija radija bit će prenzentirana u obliku video maping projekcije u dvorani kina Tuškanac gdje ću uz glavno projekcijsko platno koristiti i manja platna kako bi se dobio dojam prostornosti radija. Ulaz na Radio-oko program je slobodan.

Program radionica FROOOM! zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad, a radionice traju do 27. srpnja. Za vrijeme trajanja radionice osmišljen je i filmski program FROOOM-a otvoren za javnost, a ulaz na projekcije u kinu Tuškanac je slobodan. Zadnji film koji se prikazuje o ovom ciklusu radionica na rasporedu je u četvrtak, 25. srpnja. Film "Ne okreći se sine" redatelja Branka Bauera na rasporedu je u 11 sati.

Sve dodatne informacije provjerite na www.frooom.eu.

Kontakt za prijave na radionice:
www.frooom.eu
www.facebook.com/frooom2013
frooom2013@gmail.com

26.07.2013. 15:19:00
http://metro-portal.hr/vizualizacija-radijskih-politickih-emisija-u-kinu-tuskanac-27-srpnja/79491/