Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2013. 13:51:00
FROOM

Vizualizacija audio podražaja u sklopu ljetnih radionica o filmu FROOOM

Produžen je natječaj za prijave video radova čime možete osvojiti besplatno mjesto za radionicu, a prijave za radionice FROOOM traju do 20. srpnja

Vrlo zanimljive radionice
Vrlo zanimljive radionice (FROOM!)

Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba po drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM razvijajući izvaninstitucionalno obrazovanje mladih i stvarajući kvalitetni kulturni i zabavni program u Zagrebu tijekom ljeta.

Iz popratnog programa radionica FROOOM Bacači sjenki izdvajaju projekt Radio-oko koji za cilj ima korištenje arhiva radija i njegove suvremene/simultane produkcija kao resursa za nove kreativne prostore. Radio-oko daje novi sadržaj, novo vrijeme, novi prostor i prisutnost svijetu radija. Zaljubljenost u ovaj medij dovodi do ekspanzije radijskog vremena u prostor zajedničkog javnog slušanja, sofisticiranih vizualizacija zvuka te različitih reagiranje na sadržajne okidače radijskih emisija na najslobodniji mogući način. 

Mladi i etablirani hrvatski likovni umjetnici pozvani su da reagiraju na te zvučne, glazbene i narativne poticaje svojim kreacijama. Tako će u subotu, 20. srpnja, Marko Tadić prikazati kolaž programa različitih radio postaja. U subotu 27. srpnja u 20 sati Miha Giba će predstaviti izbor iz arhive programa Radija 101.

Program radionica FROOOM! zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja. 

Četiri jednotjedne radionice održavaju se do 27. srpnja 2013, u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od 9 do 15 sati. Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film. 

Cijena prijave za jedan tjedan radionice je 750 kuna, a više o načinima plaćanja pogledajte na stranici www.frooom.eu gdje je objavljen i raspored programa radionice po tjednima. Prijaviti se možete do 20. srpnja.

FROOOM! raspisuje i natječaj za najbolji kratki video. Na facebook stranicu Frooom2013 postavite kratki video (u trajanju do 3min) kojim objašnjavate zašto volite film i najbolji sudjeluje na radionici besplatno. 
https://www.facebook.com/frooom2013

Za vrijeme ove četiri jednotjedne radionice, koje se održavaju do 27. srpnja, a namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, svakog utorka i četvrtka osmišljen je i filmski program FROOOM-a otvoren za javnost, a ulaz na projekcije je slobodan. Sve dodatne informacije provjerite na www.frooom.eu. 

Kontakt za prijave na radionice:
www.frooom.eu
www.facebook.com/frooom2013
frooom2013@gmail.com

17.07.2013. 13:51:00
http://metro-portal.hr/vizualizacija-audio-podrazaja-u-sklopu-ljetnih-radionica-o-filmu-frooom/79311/