Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2019. 18:01:00
ZAPAMTITE!

Vitamin koji pazi na vaše zdravlje i liniju

Vitamin D smanjuje upale, što znači da konzumcija vitamina D pomaže skinuti abodminalne masnoće

Ovo je prava stvar
Ovo je prava stvar (Arhiva)

Bez redovitog vježbanja i zdrave prehrane nema dugoročnih rezultata kada govorimo o skidanju suvišnih kilograma. 

"Najvažnije je osvijestiti da topljenje masnoća počinje kada trošimo više energije, nego što je unosimo kroz hranu", kaže njujorška nutricionistica Regina Fazzini. No, postoji trik koji će poboljšati rezultate i ubrzati mršavljenje, a riječ je o vitaminu D.

"Studije su povezale tvrdokorno salo oko struka s upalnim procesima u tijelu, a vitamin D smanjuje upale, što znači da konzumcija vitamina D pomaže skinuti abodminalne masnoće", dodaje Fazzini. 

"Deficit vitamina D vrlo se teško detektira, a negativno utječe na svaku stanicu u tijelu, uključujući i stanice masnoća", upozorava Michael F. Holick, profesor medicine sa Sveučilišta Boston. 

No prije nego krenete uzimati vitamin D, vrlo je bitno provjeriti je li vam ga zaista nedostaje u organizmu. Naime, kao što neodstatak vitamina D loše utječe na zdravlje, isto tako zdravlju šteti i višak ovog vitamina. Previše vitamina D narušava razinu kalcija u tijelu, vodi do srčanih bolesti i visokog krvnog tlaka te problema s bubrezima. 

Najbolje što možete napravti je jesti raznovrsnu prehranu i sunčati se. Na taj način priskrbit ćete svome tijelu vitamin D, a nećete ugroziti zdravlje.

07.05.2019. 18:01:00
http://metro-portal.hr/vitamin-koji-pazi-na-vase-zdravlje-i-liniju/118335/