Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2018. 12:32:00
WWF

Više od 100.000 stanovnika Europe protiv izmjene propisa koji štiti europske vode

Takav odaziv građana u samo tri tjedna kampanje #ProtectWater vjetar je u leđa za daljnje inzistiranje na očuvanju Okvirne direktive o vodama u današnjem obliku

#ProtectWater
#ProtectWater (WWF)

Više od 100.000 potpisa građana Europske unije za očuvanje aktualnog propisa koji štiti europske vodne resurse znak je da Europska komisija treba odustati od revizije tog propisa i jednostavno ga bolje implementirati.

Takav odaziv građana u samo tri tjedna kampanje #ProtectWater, koju su pokrenuli WWF i partnerske organizacije iz koalicije Living Rivers Europe u suradnji s brojnim lokalnim nevladinim udrugama, vjetar je u leđa za daljnje inzistiranje na očuvanju Okvirne direktive o vodama u današnjem obliku.

Građani koji su dosad sudjelovali u javnom savjetovanju Europske komisije potpisali su unaprijed pripremljene odgovore na pitanja koja opisuju važnost očuvanja tog propisa, a njihovi će potpisi biti uručeni Europskoj komisiji. Time građani diljem Europe poručuju da se protive promjeni Okvirne direktive o vodama koju neke nacionalne vlade žele oslabiti.

„Vrijeme je da se pokrenemo jer sutra će biti prekasno! Ako volite pivo, ako volite plivanje, veslanje, pecanje, šetnje uz naše prekrasne rijeke i jezera, ovo je akcija za vas! Dajte svoju podršku u našoj kampanji za spas EU propisa o vodama, jer voda je nešto što se tiče svih nas. Nemojmo dozvoliti da europske rijeke i jezera umiru pred našim očima!", upozorava Irma Popović Dujmović iz WWF Adrije.

Okvirna direktiva o vodama najsnažniji je alat kojim se osigurava zaštita i obnova europskih rijeka, jezera i močvara za generacije koje dolaze. Dokažimo Europskoj komisiji i vladama europskih država članica da nam je stalo do očuvanja vodnih resursa.

Svoj glas za zaštitu Okvirne direktive o vodama možete dati na OVOJ STRANICI

02.11.2018. 12:32:00
http://metro-portal.hr/vise-od-100-000-stanovnika-europe-protiv-izmjene-propisa-koji-stiti-europske-vode/115199/