Metro-portal.hr

objavljeno 07.09.2011. 12:33:03
ODLIČNI REZULTATI

Više od 100.000 ljudi posjetilo koncerte i filmove u pulskoj Areni

Prema procjeni Grada Pule, ovogodišnji program kulturnih i zabavnih zbivanja u pulskoj Areni pokazao se iznimno uspješnim, uz dobru posjećenost i pozitivne dojmove publike

Koncertom održanim u čast talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića završena je koncertna sezona u Areni koja je privukla više od 100 tisuća gledatelja, piše Hina.

Prema procjeni Grada Pule, ovogodišnji program kulturnih i zabavnih zbivanja u pulskoj Areni pokazao se iznimno uspješnim, uz dobru posjećenost i pozitivne dojmove publike, a procjenjuje se da je glazbeno scenske programe u amfiteatru pratilo više od 45 tisuća ljudi.

Uz gotovo 58 tisuća posjetitelja koji su u Areni pratili program ovogodišnjeg 58. festivala igranog filma, procjenjuje se da su ovosezonski glazbeno-scenski i filmski programi doveli u amfiteatar ukupno više od 100 tisuća ljudi, priopćeno je danas iz odsjeka za informiranje Grada Pule.

Sezonu je otvorio talijanski pjevač Zucchero 18. lipnja, kojemu je ovo bio treći nastup u Puli. Pet dana kasnije, 23. lipnja, izveden je popularni mjuzikl "Footloose". U povodu blagdana sv. Tome, zaštitnika grada Pule, u Areni je, u organizaciji Biskupije porečko-pulske i Hrvatskog katoličkog zbora "MI" održan humanitarni koncert uz nastup Dražena Zečića, čiji je prihod namijenjen pulskim obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Seal je 5. srpnja održao vrlo uspješan koncert, dok je američki pop kantautor Jack Johnson ugodno iznenadio Arenu 26. srpnja. Jedan od najuspješnijih koncerata bio je onaj Tonija Cetinskog, održan 30. srpnja pod nazivom "Otkrivanje strasti" dok su potom u Areni nastupili i operni pjevač Ivo Gamulin i disco diva Gloria Gaynor. Đorđe Balašević sa svojom Panonskom mornaricom nastupio je 13. kolovoza, na desetu obljetnicu prvog nastupa u Areni.

U sklopu Arena Festa 2011. održani su rock koncerti grupa Apocalyptica, Guano Apes i Laibach, dok je Gibonni s gostima održao koncert u Areni 27. kolovoza.

07.09.2011. 12:33:03
http://metro-portal.hr/vise-od-100-000-ljudi-posjetilo-koncerte-i-filmove-u-pulskoj-areni/62980/