Metro-portal.hr

objavljeno 17.01.2021. 12:01:00
PROBLEMATIČNO...

Višak kila postao je prihvatljiv?

Problem je u tome što se ti bitni razgovori za dizanje svijesti uglavnom odvijaju na društvenim mrežama, platformama koje su se u prošlosti pokazale neozbiljnim za dubokoumne teme

Jednostavno - nije zdravo
Jednostavno - nije zdravo (Arhiva)

Na društvenim mrežama često možemo vidjeti da baš te, savršene, djevojke prihvaćaju žene svih veličina i proporcija, dižu svijest o tome kako je odlično imati 30 kila viška dok mućkaju niskokalorični smoothie, piše Vox.

Ta "tjelesna pozitivnost" je možda jedna od najvećih laži modernog stoljeća. Naš svijet je, uz sav trud, neprijateljski raspoložen prema debljim ljudima. 

Problem je u tome što se ti bitni razgovori za dizanje svijesti uglavnom odvijaju na društvenim mrežama, platformama koje su se u prošlosti pokazale neozbiljnim za dubokoumne teme. Ipak, bili su vodeće platforme svake revolucije.  

Studija 2020. provedena nad djevojkama preddiplomskih studija pokazala je kako ih je većina nezadovoljna svojim tijelom nakon što su se uspoređivale s "news feedom" Instagrama i Facebooka. 

Iako je TikTok još uvijek premlad da bi bio predmet kakve studije, anegdotski učinci na sliku tijela njegovih korisnika bili su, prema nekim izvještajima, ozbiljni.

Ovog ljeta NBC News razgovarao je sa sedam žena u dobi od oko 20  godina koje su rekle da ih je sadržaj koji su pogledali u aplikaciji "gurnuo da se više priklone prehrani i režimu vježbanja u opasnoj mjeri".

sedam je reklo kako su bile relativno zadovoljne svojim tijelom, sve dok im svako malo nisu iskakali hashtagovi vezani uz fitness.

Početkom prošlog desetljeća sve je više kompanija, poput Dovea, odlučilo u svoje reklame uključivati žene svih veličina. Časopisi u jednom trenutku nisu imali smo mršavice - za to je najbolji primjer raznolikosti plus-size model Ashley Graham na naslovnici Voguea.

Da riješimo dilemu - to nije zdravo. Točka.

17.01.2021. 12:01:00
http://metro-portal.hr/visak-kila-postao-je-prihvatljiv/129843/