Metro-portal.hr

objavljeno 28.04.2012. 19:26:00
ZVJEZDANI CIKLUS

Virtuozi gitare koje je trebalo doživjeti

Svjetski gitarist Edin Karamazov i "otac gitare" s Kube Leo Brouwer uz Zagrebačku filharmoniju oduševili gledatelje

Leo Brouwer i Edin Karamazov
Leo Brouwer i Edin Karamazov (ZF)

I ljubitelji gitare u Zvjezdanome ciklusu sada su došli na svoje: svjetski gitarist Edin Karamazov i "otac gitare" s Kube Leo Brouwer uz Zagrebačku filharmoniju priredili su u petak 27.4. koncert s puno vrhunske glazbe!

Sjajni kubanski glazbenik, simpatični i dobro raspoloženi Leo Brouwer u ulozi dirigenta, izveo jedvije velike orkestralne uspješnice svojega opusa - Nevidljive gradove i Epsku pjesmu, koje jenakon najvećih svjetskih metropola predstavio i u Zagrebu.

Posebno je dobro prošla izvedba Epskepjesme koja je izazvala prave ovacije na otvorenoj sceni. Edin Karamazov za prvi dio večeri priredio je tri stavka iz kultne suite Iberia španjolskoga majstora Isaaca Albéniza, jasno pokazavši zašto već godinama žanje gromoglasne pohvale ipublike i kritike.

A za veliki finale večeri Edin i Leo priredili su još jednu pravu glazbenu poslasticu: sedam hitovaneponovljivih The Beatlesa u suptilnoj i majstorski skladanoj Brouwerovoj obradi za gitaru iorkestar. Na pozive uporne publike, za bis ponovili su slavnu Yesterday!

Od Španjolske i Kube do Beatlesa bila je to večer za sve ljubitelje vrhunske glazbe, a jedno jesigurno:Edina Karamazova i Lea Brouwera - "virtuoze gitare" - doista je trebalo doživjeti!

28.04.2012. 19:26:00
http://metro-portal.hr/virtuozi-gitare-koje-je-trebalo-dozivjeti/70491/