Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2020. 10:01:00
NAJAVE

Virtualno otvorenje izložbe "VODA 2020" u Galeriji Modulor

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor virtualno je otvorio izložbu VODA 2020, povodom Svjetskog dana vode.

Vitualno otvorenje
Vitualno otvorenje (Galerija Modulor)

Zbog novonastale situacije i preporuke da se ne održavaju izložbe i skupovi s vrećim brojem sudionika, Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor virtualno je otvorio izložbu VODA 2020, povodom Svjetskog dana vode. 

Tom prigodom snimljen je video otvaranja i postava izložbe kako bi autori i ljubitelji fotografije mogli uživati u tim fotografijama te kako bi svi zajedno zapamtili koliko nam je VODA značajna za život, prirodu i planetu. Kako je Tales Milećanin to sažeo: VODA je srž svega, jer voda je sve i sve se u vodu vraća.

Video virtualnog otvorenja izložbe VODA 2020 možete pogledati  OVDJE.  

Inicijatori i nostitelji izložbe: Sekcija za fotografiju ULUPUH-a i Rotary Club Zagreb Medvedgrad. Sudionici izložbe su članovi Sekcije za fotografiju ULUPUH-a. 

O IZLOŽBI:VODA je jedan od osnova postojanja života na Zemlji. Ne samo što čini velik dio naše planete i našeg bića te što bez nje fizički ne možemo preživjeti, VODA je naša radost i tuga, inspiracija i motivacija, tj., naša prošlost, sadašnjost i budućnost.

Povodom Svjetskog dana voda 22. ožujka, u organizaciji Rotary kluba Zagreb Medvedgrad i Sekcije za fotografiju ULUPUH, na ovogodišnjoj izložbi VODA 2020 članovi Sekcije za fotografiju ULUPUH-a već osmu godinu zaredom fotografijom prikazuju nove slike te životno važne supstance. Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima: prikazana je u tekućem i čvrstom stanju; tekuća ili zamrznuta kao snijeg/led; u dvije tehnike - crno bijelo i u boji; ograničena ili kao velike prostranstvo; u detaljima, kao rijeka ili more; sa živim bićem ili bez...

Kad pomislimo da smo sve vidjeli, razveseli nas mnoštvo novih "neviđenih" motiva s vodom.

20.03.2020. 10:01:00
http://metro-portal.hr/virtualno-otvorenje-izlozbe-voda-2020-u-galeriji-modulor/124484/