Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2020. 12:01:00
COOL

Virtualni summit medija za mlade

U sklopu Summita održat će se i masterclassovi koji su otvoreni za sve zainteresirane pojedince

International Youth Media Summit
International Youth Media Summit (Arhiva)

Međunarodni summit medija za mlade (International Youth Media Summit) ove godine odvija se u virtualnom izdanju od 31. srpnja do 8. kolovoza.

Okupit će sedamdeset diplomata, filmaša i savjetnika iz dvadeset tri zemlje svijeta na online platformama kako bi sudjelovali u 15. izdanju IYMS-a. Organizatori su Hrvatskoi filmski savez i Kinoklub Karlovac.

Sudionici će uz vodstvo raznovrsnih stručnjaka u područjima diplomacije i filma imati priliku surađivati s vršnjacima te proizvesti sedam kratkih filmova. Kroz temu Summita „Online: Ujedinjeni iz svojih domova" mladi će naći poveznicu između trenutačne pandemije koronavirusa i najznačajnijih svjetskih problema (Diskriminacije, Okoliša, Zdravlja, Siromaštva, Nasilja, Ženskih prava i Osnaživanja mladih).

Zbog novonastalih okolnosti te preporučenih mjera Stožera za civilnu zaštitu, Summit se nije mogao održati u Karlovcu kao što je to bilo planirano, već je dvotjedno fizičko izdanje odgođeno za ljeto 2021. godine. Prethodni Summiti održani su u SAD-u, Švedskoj, Australiji, Nepalu i Srbiji.

U sklopu Summita održat će se i masterclassovi koji su otvoreni za sve zainteresirane pojedince. Predavači su međunarodni i domaći stručnjaci, a teme su usko vezane uz film, medije i diplomaciju. Detaljnije informacije te način pristupanja masterclassovima nalazit će se na službenoj IYMS stranici (www.iyms.org) te Instagram i Facebook profilima.

Hrvatsku delegaciju uz Antonija Britvara, hrvatskog člana izvršnog odbora Summita i predsjednika odbora mladeži, čine još tri suorganizatora Rebeka Čuljak, Ora Kovač i Karlo Špoljar, delegatkinja Klara Jovanov te mentorica Sanja Zanki Pejić.

Opširnije:
http://www.hfs.hr/

31.07.2020. 12:01:00
http://metro-portal.hr/virtualni-summit-medija-za-mlade/126592/